Flux-stiri

Patriarhul Kirill: „Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni”

  • Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, spune că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni, ci doar și-a apărat granițele.
  • Kirill a făcut declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă.
  • Violul, execuțiile sumare și violențele ilegale sunt câteva dintre presupusele crime de război săvârșite de forțele ruse din Ucraina, au anunțat Human Rights Watch.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, un susținător al agresiunea împotriva Ucrainei, spune că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni, ci doar și-a apărat granițele.

,,Nu vrem să intrăm în război cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor când o țară mare și puternică nu a atacat niciodată pe nimeni, ci doar și-a apărat granițele„, a afirmat acesta, citat de agenția RIA Novosti a statului rus.

Kirill I, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii, notează Reuters.

Kirill a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectaţi de conflictul armat

La o predică, Patriarhul Kirill a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectaţi de conflictul armat. Sprijinul său pentru intervenţia militară, în care au fost ucişi mii de soldaţi şi civili ucraineni, a stârnit furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Violul, execuțiile sumare și violențele ilegale sunt câteva dintre presupusele crime de război săvârșite de forțele ruse din Ucraina împotriva civililor din zonele ocupate din regiunile Cernăuți, Harkov și Kiev, a anunțat, duminică, Human Rights Watch (HRW) într-o declarație invocată de CNN și citată de Mediafax.

Grupul independent de apărare a drepturilor omului spune că a documentat acuzații de crime de război care „includ un caz de viol repetat; două cazuri de execuție sumară, unul a șase bărbați, celălalt a unui bărbat; și alte cazuri de violență ilegală și amenințări împotriva civililor între 27 februarie și 14 martie 2022”.

„Soldații au fost, de asemenea, implicați în jefuirea bunurilor civile, inclusiv a alimentelor, a hainelor și a lemnelor de foc. Cei care au comis acestabuzuri sunt responsabili de crime de război”, a adăugat acesta.

The post Patriarhul Kirill: „Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code