Flux-stiri

Pe fondul pandemiei, Jocurile Olimpice au loc într-o China schimbată

JOCURILE OLIMPICEJOCURILE OLIMPICE

  • Jocurile Olimpice vor avea loc într-o China schimbată de pandemia de COVID-19.
  • China s-a izolat cu o politică de toleranță zero COVID-19, anulând toate zborurile internaționale.
  • Spectatorii nu vor putea cumpăra bilete la niciun eveniment.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe peste o săptămână, punând sportul în centrul atenției, după pregătiri care au fost umbrite de boicoturi diplomatice și de pandemia COVID-19, care au forțat Jocurile să se desfășoare într-o perioadă bine delimitată.

Beijingul va deveni primul oraș care va găzdui atât Jocurile de vară, cât și cele de iarnă, iar unele locuri de desfășurare din 2008 vor fi reutilizate, inclusiv stadionul Cuibul de pasăre, unde ceremonia de deschidere va fi din nou supravegheată de celebrul regizor chinez Zhang Yimou. În rest, aproape totul este diferit.

În timp ce Jocurile de vară din 2008 au uimit prin sosirea pe scena mondială a Chinei în ascensiune, Jocurile Olimpice de iarnă vor fi organizate de o țară care a devenit mult mai bogată, mai puternică și, sub conducerea președintelui Xi Jinping, mai autoritară și tot mai în dezacord cu Occidentul.

În era COVID-19, China s-a izolat cu o politică de toleranță zero, anulând aproape toate zborurile internaționale, ceea ce înseamnă că sportivii olimpici și alții trebuie să zboare direct la Jocuri cu chartere.

Pe străzile din Beijing, agitația de la carnavalul de vară din 2008 a fost înlocuită de resemnarea cauzată de restricțiile impuse pentru a împiedica răspândirea COVID-19. Există, de asemenea, dezamăgire în rândul potențialilor spectatori care nu pot cumpăra bilete deoarece nu vor fi vândute publicului. În schimb, la evenimente vor participa doar câteva mulțimi care vor fi supuse unor controale stricte COVID-19.

Jocurile se vor desfășura în interiorul unui „circuit închis”, mult mai restrâns decât la Jocurile de la Tokyo din vara anului trecut și toate persoanele vor fi testate de Omicron, care face ravagii în multe țări occidentale care sunt puteri în domeniul sporturilor de iarnă.

Unele delegații, îngrijorate de securitatea informațiilor, și-au avertizat membrii să aducă telefoane cu cartelă. Sportivii și grupurile de apărare a drepturilor au avertizat, de asemenea, în legătură cu riscurile de a vorbi despre subiecte sensibile din punct de vedere politic în timp ce se află în China.

The post Pe fondul pandemiei, Jocurile Olimpice au loc într-o China schimbată appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code