Flux-stiri

Peste 730.000 de doze de vaccin ajung miercuri în România

vaccin AstraZenecavaccin AstraZeneca

  • O nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech soseşte miercuri în România.
  • De asemenea, tot mâine va ajunge în țară și o tranșă de vaccin de la Johnson&Johnson.

436.410 doze de vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech sosesc miercuri în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj- Napoca şi Timişoara.

Transportul dozelor către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară.

Dozele vor fi distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 70.200 de doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 70.200 de doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş – 70.200 de doze.

Până marţi, România a recepţionat 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

De asemenea, CNCAV a anunţat că 300.000 doze de vaccin Janssen (Johnson&Johnson) vor ajunge miercuri la Compania Naţională Unifarm.

Transportul dozelor este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Unifarm, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale din ţară.

Până în prezent, 1.081.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 693.967 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

The post Peste 730.000 de doze de vaccin ajung miercuri în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code