Flux-stiri

Pionierul italian al modei Nino Cerruti a murit la vârsta de 91 de ani

NINO-CERRUTININO-CERRUTI

  • Acesta a murit în spitalul din Piemont.
  • Marele designer era internat pentru o operație la șold.
  • La sfârșitul anilor 1950, acesta a intrat în afaceri cu îmbrăcăminte.

Nino Cerruti – unul dintre marii designeri și antreprenori de modă italieni – a murit la vârsta de 91 de ani. Conform unor informații, acesta a decedat în spitalul din Piemont, unde se internase pentru o operație la șold. Întotdeauna a insistat să își probeze mai întâi propriile creații. Multe dintre ele au fost păstrate la fabrica de textile pe care bunicul său a fondat-o în orașul Biella în 1881.

„Întotdeauna am îmbrăcat aceeași persoană, pe mine însumi”, a spus el odată.

Cu experiența sa în producerea de țesături excelente la fabrica de textile a familiei sale, Cerruti a intrat în afaceri cu îmbrăcăminte la sfârșitul anilor 1950. Și-a deschis primul magazin la Paris în 1967.

Când a cerut modelelor de sex masculin și feminin să defileze pe podium în aceleași haine, Nino Cerruti a revoluționat moda. În anii ’80, s-a extins la Hollywood, creând haine pentru vedete precum Jack Nicholson, Michael Douglas, Sharon Stone, Julia Roberts și Tom Hanks.

„Pentru familia, prietenii, colaboratorii și angajații Lanificio Cerruti, precum și pentru întreaga lume a modei italiene, astăzi este o zi foarte tristă, din cauza morții lui Signor Nino”, se arată în comunicatul companiei Lanificio Fratelli Cerruti, postat pe Facebook.

„Am pierdut un om de talent, un designer extraordinar, un om înaintea timpului său și un mentor minunat, căruia mulți oameni îi datorează atât de mult”, se mai arată în comunicat.

„Prin angajamentul și dedicarea sa față de munca sa, care pentru el a fost misiunea sa, va deveni un exemplu veșnic al unei vieți trăite în căutarea constantă a stilului și a armoniei”, a declarat compania.

The post Pionierul italian al modei Nino Cerruti a murit la vârsta de 91 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code