Flux-stiri

Poliția din Kiev: Armata rusă a ucis un jurnalist american. Presa americană spune că nu era angajatul său

  • Un jurnalist american a fost împușcat de armata rusă.
  • Un alt jurnalist a ajuns la spital, împușcat în gât.
  • Presa americană neagă afirmația conform căreia ar fi trimis jurnalistul pe teren.

Poliția din Kiev a spus că armata rusă a ucis un jurnalist american. Conform informațiilor inițiale, acesta transmitea din Ucraina, din partea New York Times. Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev, a făcut anunțul. Brent Renaud a fost ucis de invadatorii ruși, în incidentul din Irpin.

Ocupanții ucid cu cinism chiar și jurnaliști din mass-media internaționale care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina. Un corespondent New York Times, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat împușcat astăzi, la Irpin. Un alt jurnalist este rănit”, a scris Andriy Nebytov, șeful poliției din regiunea Kiev, conform La Presse.

Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, a declarat, într-o declarație, că domnul Renaud „a plătit cu viața pentru încercarea de a demasca insidiositatea, cruzimea și cruzimea agresorului”.

Un alt jurnalist american care era pe front, Jane Ferguson, un reporter pentru PBS Newshour, care se afla în apropiere când Renaud a fost ucis, a scris pe Twitter: „Tocmai am părăsit locul de lângă Irpin, unde cadavrul jurnalistului american Brent Renaud zăcea sub o pătură. Medicii ucraineni nu au putut face nimic pentru a-l ajuta”.

New York Times neagă trimiterea unui jurnalist la Kiev

Prin intermediul unei postări pe Twitter, New York Times a negat afirmațiile cum că l-ar fi trimis pe front. Publicația a spus că Brent Renaud a lucrat pentru ei ca regizor, în urmă cu mulți ani și că nu mai era angajat de multă vreme.

„Brent Renaud, un regizor și jurnalist american premiat, a fost ucis duminică în Ucraina, în timp ce raporta într-o suburbie a capitalei, Kiev, potrivit Ministerului de Interne al Ucraines”, a relatat New York Times. Mai mult decât atât, New York Times a specificat că legitimația pe care o avea asupra sa era une veche, de pe vremea în care încă lucra pentru publicație.

Un alt jurnalist a ajuns la spital, împușcat în gât, și a povestit cele întâmplate chiar de pe patul de spital din Okhmatdet. „Treceam primul pod în Irpin. Mergeam să filmăm alți refugiați în timp ce părăseau Irpinul. Cineva s-a oferit să ne ia cu mașina către celălalt pod. Am trecut pe la punctul de verificare și, în acel moment, au început să ne împuște. Soferul s-a întors, însă ei au continuat să tragă spre mine si spre prietenul meu, Brent Renaud. A fost împușcat și a rămas în urmă”.

The post Poliția din Kiev: Armata rusă a ucis un jurnalist american. Presa americană spune că nu era angajatul său appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code