Flux-stiri

Polonia și Scoția joacă un meci caritabil pentru a sprijini Ucraina

  • Scoţia şi Polonia joacă un amical caritabil pentru a sprijini răspunsul umanitar în Ucraina.
  • Hampden Park are o capacitate pentru puţin sub 52.000 de fani.
  • Fiecare bilet vândut aduce 10 lire sterline în contul UNICEF pentru sprijinul Ucrainei.

Federaţia de Fotbal din Scoţia a anunţat echipa naţională masculină va juca împotriva reprezentativei Poloniei un meci amical la sfârşitul acestei luni, iar donaţiile din fiecare bilet vândut vor fi direcţionate către răspunsul umanitar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Ucraina.

Meciul a fost programat pentru joi, 24 martie, data la care Scoţia trebuia să joace împotriva Ucrainei în meciul pentru barajul de calificare la Cupa Mondială FIFA, înainte ca partida să fie amânată din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia şi Belarus.

La aceeaşi dată, Polonia urma să joace împotriva Rusiei într-un meci pentru barajul de calificare la Cupa Mondială.

În prezent, Rusiei îi este interzis să participe la calificările pentru Cupa Mondială, ca urmare a faptului că a fost exclusă din competiţii de către UEFA şi FIFA. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins marţi un apel pentru ridicarea temporară a suspendării echipelor naţionale şi cluburilor ruseşti din competiţiile UEFA.

Dacă verdictul ar fi fost dat în sens invers, naţionala masculină a Rusiei ar fi putut participa la barajul de calificare la Cupa Mondială de la sfârşitul acestui an.

Biletele pentru meciul cu Polonia s-au pus în vânzare deja pentru membrii Clubului Suporterilor Scoţiei, urmând ca vânzarea pentru toţi doritorii să înceapă joi (17 martie). Pentru fiecare bilet vândut, 10 lire sterline (12 euro) vor merge la UNICEF pentru a sprijini oamenii din Ucraina.

Hampden Park are o capacitate pentru puţin sub 52.000 de fani, iar Federaţia Scoţiană de Fotbal preconizează că, dacă biletele vor fi vândute în întregime, s-ar putea strânge o sumă cu şase cifre pentru UNICEF.

Căpitanul Scoţiei, Andy Robertson, a declarat: „În calitate de tată, imaginile cu copiii din Ucraina au fost sfâşietoare de privit. Când am fost informaţi că meciul împotriva Ucrainei va fi amânat, atunci a fost de la sine înţeles să lucrăm în parteneriat cu Robert Lewandowski şi cu echipa poloneză pentru a face ceva pentru a ajuta situaţia. Trimitem dragostea şi rugăciunile noastre colegilor noştri participanţi din întreaga comunitate de fotbal din Ucraina şi sperăm că banii strânşi în urma acestui meci vor contribui la eforturile extraordinare depuse deja de UNICEF în Ucraina şi la ajutorarea situaţiei refugiaţilor.

Jon Sparkes, directorul executiv al Comitetului Britanic pentru UNICEF, a adăugat: „Escaladarea conflictului din Ucraina continuă să reprezinte o ameninţare imediată la adresa vieţii şi bunăstării celor 7,5 milioane de copii din ţară. Situaţia se deteriorează, cu tot mai multe familii forţate în fiecare zi să îşi părăsească locuinţele în căutare de siguranţă. De aceea, ne intensificăm acţiunile pe teren. Implicarea în această campanie de strângere de fonduri ne permite să ne continuăm ajutorul pentru cei care au cea mai mare nevoie de el. În termeni practici, acest lucru înseamnă să le oferim copiilor şi familiilor lor acces la apă curată şi alimente nutritive şi să ne asigurăm că serviciile de sănătate şi protecţie a copiilor sunt susţinute.

The post Polonia și Scoția joacă un meci caritabil pentru a sprijini Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code