

- Iubitorii de artă au avut ocazia să admire 33 de portrete ale unor copiii ucraineni, care și-au găsit casă în țara noastră în ultimele două luni.
- ,,Prin intermediul acestor fotografii, practic, se spune povestea copiilor înainte și după răzbi„, spune Alina Panico, director PR ArtMark.
- Totodată, cei care au ajuns la Palatul Cesianu-Racoviță au avut ocazia să viziteze cea mai valoroasă operă de artă din România.
Cu ocazia Nopții Muzeelor, Palatul Cesianu-Racoviţă a lansat o expoziție inedită de fotografie, dedicată strângerii de fonduri pentru copiii din Ucraina, care s-au refugiat în România.
Iubitorii de artă au avut ocazia să admire 33 de portrete ale unor copiii ucraineni, care și-au găsit casă în țara noastră în ultimele două luni. Imaginile spun povestea miciilor eroi, care au reușit să scape din locul de coșmar, pe care, cândva, îl numeau acasă.
Alina Panico, director PR ArtMark, a vorbit pentru Aleph News despre eveniment. ,,Cei care vor păși pragul Palatului Cesianu-Racoviță vor avea ocazia să admire o inedită expoziție de fotografie realizată de un fotograf român, pentru 30 de copii refugiați din Ucraina în România. Prin intermediul acestor fotografii, practic, se spune povestea copiilor înainte și după răzbi.”
Totodată, cei care au ajuns la Palatul Cesianu-Racoviță au avut ocazia să viziteze cea mai valoroasă operă de artă din România, care revine după 4 ani în fața publicului doar pentru o zi. Capodopera „Țărăncuță cu basma albă” a fost adjudecată în toamna anului 2018 pentru 340.000 de euro în cadrul evenimentului „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești și reprezintă cea mai scumpă operă de artă care s-a vândut vreodată în România.
Apariția este o ocazie rară, prilejuită de Noaptea Muzeelor și Ziua Națională Nicolae Grigorescu, care este marcată pe 15 mai, ziua de naștere a pictorului național. Anul acesta se împlinesc 184 de ani de la nașterea lui Nicolae Grigorescu, considerat fondatorul picturii române moderne şi un simbol naţional pentru modul în care a adus în prim-plan valori ale spiritualităţii româneşti.
The post Povestea copiilor Ucrainei înainte de război. Vernisaj emoționant la Palatul Cesianu-Racoviță appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor