Flux-stiri

Premierul Poloniei afirmă că explozia probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei

Mateusz MorawieckiMateusz Morawiecki

  • Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, afirmă că explozia produsă în sud-estul Poloniei, probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei.
  • Deocamdată, nu s-a stabilit cu certitudine dacă vreuna dintre rachetele lansate de sistemele antibalistice ucrainene a căzut în Polonia.
  • Este improbabil, din punctul de vedere al traiectoriei, ca racheta să fi fost lansată din Rusia. Dar vom vedea”, a declarat preşedintele SUA.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, afirmă că explozia produsă marţi în sud-estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei.

Materialele colectate de serviciile noastre şi furnizate de aliaţii noştri indică, cel mai probabil, că explozia din Przewodów, în estul Poloniei, a fost cauzată de doborârea şi distrugerea unei rachete ruse. Forţele ucrainene, care contracarau un atac masiv al Rusiei, au lansat rachete pentru doborârea unor rachete ruse. Există multe indicii că una dintre aceste rachete a căzut pe teritoriul Poloniei fără intenţia vreunia dintre părţi”, a afirmat Mateusz Morawiecki, citat de postul de televiziune CNN.

Un oficial american a declarat, sub protecţia anonimatului, că armata ucraineană a transmis Statelor Unite şi altor naţiuni aliate că a încercat să intercepteze o rachetă rusă în intervalul şi în apropierea zonei din sud-estul Poloniei unde s-a produs incidentul. Deocamdată, nu s-a stabilit cu certitudine dacă vreuna dintre rachetele lansate de sistemele antibalistice ucrainene a căzut în Polonia. Însă armata ucraineană a transmis aceste informaţii pentru a ajuta autorităţile militare americane care evaluează incidentul.

Rugat să comenteze informaţiile, un purtător de cuvânt al Pentagonului a făcut referire la afirmaţiile preşedintelui Joseph Biden. Este improbabil, din punctul de vedere al traiectoriei, ca racheta să fi fost lansată din Rusia. Dar vom vedea”, a declarat preşedintele SUA.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, la finalul unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic, că incidentul din Polonia, soldat cu doi morţi, probabil a fost cauzat de căderea unei rachete antiaeriene ucrainene. Analiza noastră preliminară sugerează că incidentul probabil a fost cauzat de o rachetă antiaeriană ucraineană lansată pentru apărarea teritoriului ucrainean de atacuri ruse cu rachete de croazieră”, a declarat Stoltenberg. La rândul său, preşedintele Andrzej Duda a declarat că nu există indicii că incidentul produs marţi ar fi un atac intenţionat asupra Poloniei.

The post Premierul Poloniei afirmă că explozia probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code