NEWSNET

Flux-stiri

Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe

Nobel PrizeNobel Prize

  • Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe.
  • Academia i-a premiat şi pe germanul Klaus Hasselmann şi pe americanul Syukuro Manabe.
  • Cei doi din urmă au fost recompensaţi pentru cercetările lor privind modelele climatice şi încălzirea globală.

Premiul Nobel pentru fizică 2021 s-a împărţit între un italian, un german şi un americanÎn cazul italianului Giorgio Parisi, premiul a fost o recunoaştere pentru „contribuţii inovatoare la înţelegerea sistemelor fizice complexe”.

Născut la Roma în 1948, absolvent de fizică la Universitatea Sapienza din Roma, Giorgio Parisi a fost cercetător la Laboratoarele Naţionale INFN din Frascati, a urmat cursurile Universităţii Columbia din New York, Institutul de Înalte Studii Ştiinţifice din Bures-sur-Yvette şi Ecole Normale Supérieure of Paris (1977-1978). Autor a patru cărţi şi peste şase sute de articole ştiinţifice despre fizica particulelor, dinamica fluidelor, mecanica statistică şi reţelele neutre, Parisi este fizician teoretic la Universitatea Sapienza din Roma şi la Institutul Naţional de Fizică Nucleară (Infn) şi vicepreşedinte al Academiei dei Lincei.

Academia i-a premiat şi pe germanul Klaus Hasselmann şi pe americanul Syukuro Manabe. Cei doi din urmă au fost recompensaţi pentru cercetările lor privind modelele climatice şi încălzirea globală.

The post Premiul Nobel pentru fizică 2021 este împărţit de italianului Giorgio Parisi, de germanul Klaus Hasselmann şi de americanul Syukuro Manabe appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code