Flux-stiri

Președintele SUA va anunța o asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina de aproape un miliard de dolari

  • Biden urmează să facă acest anunț după o intervenție video a omologului său ucrainean, Zelenski în fața Congresului SUA.
  • Zelenski va interveni la ora 13:00 în fața Congresului american.
  • Anterior, Biden a semnat un proiect de lege care a autorizat finanțarea Ucrainei cu suma de 16.6 miliarde de dolari.

Preşedintele Joe Biden va anunţa, miercuri, o asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse, a declarat marţi seară un oficial al Casei Albe, transmite AFP.

Preşedintele american urmează să facă acest anunţ după o intervenţie video a omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, în faţa Congresului Statelor Unite. Aceasta ridică „totalul anunţat, doar în ultima săptămână, la un miliard de dolari”, a spus oficialul american sub rezerva anonimatului.

„În total, preşedintele a autorizat două miliarde de dolari în materie de securitate de la începutul administraţiei (Biden). Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei”, a spus el.

Conform programului oficial, preşedintele Joe Biden urmează să vorbească despre asistenţa Statelor Unite pentru Ucraina miercuri, la ora 11:45.

La rândul său, preşedintele Zelenski va interveni la ora 13:00 în faţa Congresului american, ai cărui membri îl îndeamnă, în mod regulat, pe preşedintele Biden să îşi înăsprească tonul la adresa Rusiei.

Biden a semnat un proiect de lege care autorizează finanţarea Ucrainei cu suma de 13,6 miliarde de dolari

Președintele american, Joe Biden, a semnat un proiect de lege care autorizează finanţarea Ucrainei cu suma de 13,6 miliarde de dolari. Această sumă este parte a pachetului de 1,5 trilioane de dolari pentru ajutorarea Ucrainei.

Pentru prima dată în istorie, America finanţează un război, în care nu este implicată, cu peste un trilion de dolari, fiind poate cel mai mare act de caritate realizat vreodată pentru o ţară aflată în război.

„Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei a unit oamenii din America şi din întreaga lume pentru a acţiona cu urgenţă şi hotărâre. Vreau să mulţumesc conducerii Congresului pentru că a lucrat atât de repede pentru a ne asigura că există resursele de care avem nevoie pentru a continua răspunsul nostru ferm la această criză”, a spus Biden într-un tweet.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că jumătate din această finanţare va fi disponibilă sub formă de asistenţă suplimentară de securitate.

Pentru desfăşurarea războiului din Irak, SUA au cheltuit două trilioane de dolari. Războiul din Afganistan şi operaţiunile antitero din Pakistan şi Somalia, desfăşurate din 2001 încoace, au costat șase miliarde de dolari.

The post Președintele SUA va anunța o asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina de aproape un miliard de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code