Flux-stiri

Președintele Zelenski: „În fața casei mele, a căzut un fragment de rachetă”

  • Un fragment dintr-o rachetă a căzut în fața casei lui Zelenski, dar originea acesteia nu este cunoscută.
  • Nimeni nu a fost rănit, deoarece președintele și familia lui află în buncăre.
  • Pentru siguranța lor, Zelenski stă departe de soția și de copiii lor.

Zelenski a spus că un fragment de rachetă a căzut în fața casei sale. Acesta nu a fost rănit, deoarece, în momentul de față, atât el, cât și familia lui, se află în buncăre. „Mi-a fost dor de mine”, a glumit Zelenski, potrivit purtătorului său de cuvânt, Sergii Nykyforov, care a postat fotografii cu rămăşiţele rachetei, potrivit The Kyiv Independent

Preşedintele şi familia lui se află în buncăre secrete, departe de ochii ruşilor. Şeful statului nu stă în aceeaşi locaţie cu soţia şi cu copiii lor.

Pentru a fi foarte clară, suntem gata să luăm alte măsuri dure, dacă nu oprim şi nu inversăm războiul pe care l-a declanşat. Am decis să fim uniţi”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o conferinţă de presă susţinută alături de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut o conversaţie cu premierul britanic Boris Johnson în care a spus că Turcia lucrează pentru „încetarea imediată a atacului rusesc asupra Ucrainei şi o declaraţie urgentă a încetării focului”, a informat preşedinţia turcă.

Zelenski a primit ajutor din partea UE, după ce a făcut mai multe declarații despre gravitatea situației

Declarațiile pe care Zelenski le-a făcut în legătură cu situația dramatică din Ucraina au mobilizat UE să furnizeze armele necesare pentru a putea lupta împotriva Rusiei. Conform Reuters, în dimineața zilei de sâmbătă, la aproximativ 48 de ore de când Putin a început invazia în Ucraina, Zelenski a sunat la Bruxelles și a cerut ajutor militar, pentru a putea face față războiului care începuse.

Un oficial de rang înalt al Uniunii Europene a spus pentru Reuters că, deși președintele Ucrainei era mândru de felul în care armata se descurca, se temea din cauza aprovizionării cu armament. „Ne puteți ajuta cu arme? Puteți coordona ofertele UE?”, a spus Zelenski.

The post Președintele Zelenski: „În fața casei mele, a căzut un fragment de rachetă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code