Flux-stiri

Prima țară în care începe valul șase. Incidența cumulată este triplă față de anul trecut

localitate-spanialocalitate-spania

  • Spania prezintă un risc foarte ridicat de infectare cu COVID-19.
  • Incidența cumulată a coronavirusului urcă la 511 cazuri la 100.000 de locuitori, cu o săptămână înainte de Crăciun.
  • Varianta Omicron a devenit majoritară în Comunitatea Madrid, cu peste 50% din cazurile secvențiate.

Spania este prima țară în care începe al șașelea val al pandemiei, chiar înainte de sărbători. Incidența este triplă față de aceeași perioadă a anului trecut.

Spania a intrat în această vineri în categoria de risc foarte ridicat de transmitere a coronavirusului. Incidența cumulată, care ajunge la 511 cazuri la 100.000 de locuitori, nu este singurul indicator care continuă să crească.

Pacienții Covid ocupă 14% din paturile de terapie intensivă, foarte aproape de nivelul de risc ridicat pentru această variabilă, informează El Mundo.

Varianta Omicron a devenit majoritară în Comunitatea Madrid, cu peste 50% din cazurile secvențiate, potrivit ministrului adjunct al Sănătății Publice, Antonio Zapatero. În timp ce utilizarea pașaportului COVID s-a răspândit deja în majoritatea regiunilor, guvernele regionale încep să recomande limitarea numărului de persoane care iau masa la prânz și cină în următoarele zile.

The post Prima țară în care începe valul șase. Incidența cumulată este triplă față de anul trecut appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code