Flux-stiri

Putin acuză că activităţile NATO în Marea Neagră au depășit limitele. Rusia a testat o rachetă hipersonică

Putin acuză că activităţile NATO în Marea Neagră au depășit limitele. Rusia a testat o rachetă hipersonicăPutin acuză că activităţile NATO în Marea Neagră au depășit limitele. Rusia a testat o rachetă hipersonică

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat, joi, sistemele balistice NATO din România şi intensificarea activităţilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice în Marea Neagră.
  • Armata rusă a anunţat efectuarea unui nou test cu rachetă hipersonică.

Activităţile militare ale ţărilor occidentale în Marea Neagră depăşesc limitele, a acuzat preşedintele Rusiei în cursul unei reuniuni organizate de Ministerul de Externe de la Moscova. „În privinţa Mării Negre, cele mai recente evoluţii merg dincolo de anumite limite: bombardiere strategice zboară la o distanţă de 20 de kilometri de frontierele Rusiei şi pot transporta arme periculoase, după cum se ştie”, a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

„Noi am exprimat în mod constant preocupări privind aceste activităţi, am vorbit despre linii roşii, înţelegem că partenerii noştri au o abordare foarte individuală şi, ca să mă exprim blând, nu iau în serios toate avertismentele noastre şi liniile roşii”, a adăugat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a subliniat că Statele Unite şi alte ţări occidentale „au ignorat” preocupările exprimate de Rusia privind extinderea NATO spre est. „Iar acum vedem unde se află infrastructura NATO. Este exact lângă frontierele noastre, iar în România şi Polonia au fost instalate sisteme de apărare antirachetă care pot fi utilizate uşor, ţinând cont de faptul că lansatoarele MK-41 staţionate în aceste ţări pot funcţiona ca sisteme de atac. Software-ul poate fi schimbat în câteva minute”, a acuzat Vladimir Putin.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Pe 1 noiembrie, Vladimir Putin a avertizat că Rusia va reacţiona la instalarea sistemelor balistice în apropierea frontierelor ruse.

Ministerul rus al Apărării a denunţat în ultimele zile prezenţa unor nave militare americane în Marea Neagră pentru un exerciţiu NATO.

Nou test cu rachetă hipersonică în Marea Albă

Joi, armata rusă a anunţat că a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică, în Marea Albă. Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de Agenţia France-Presse, o rachetă de croazieră Zircon a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorcikov şi a lovit cu succes o ţintă.

La începutul lunii octomrbie, armata rusă a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon lansată în premieră de la bordul unui submarin, în Marea Barents. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei. Testele cu rachetele Zircon se vor încheia la sfârşitul acestui an. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate începând din 2022 la bordul fregatelor şi submarinelor Forţelor Navale ruse.

Administraţia Vladimir Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor în relaţiile cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

The post Putin acuză că activităţile NATO în Marea Neagră au depășit limitele. Rusia a testat o rachetă hipersonică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code