Flux-stiri

Putin afirmă că obiectivele militare ale Rusiei, în Ucraina, sunt „nobile” și vor fi atinse

  • Vorbind, marți, la cosmodromul Vostochny din estul Rusiei, unde s-a întâlnit cu liderul belarus, Alexander Lukașenko, Putin a declarat că „operațiunea specială” din Ucraina a fost pasul corect, deoarece Rusia „nu a avut altă opțiune”.
  • Putin a declarat că obiectivele „operațiunii militare speciale” au fost de a ajuta populația din Donbas și „ia măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși”.
  • Putin a încadrat invazia rusă, în Ucraina, drept o „misiune specială” pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă de genocidul din mâinile „neonaziștilor”.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că obiectivele militare ale țării sale în Ucraina sunt „nobile” și vor fi atinse, potrivit agenției ruse de presă de stat, TASS.

Vorbind, marți, la cosmodromul Vostochny din estul Rusiei, unde s-a întâlnit cu liderul belarus, Alexander Lukașenko, Putin a declarat că „operațiunea specială” din Ucraina a fost pasul corect, deoarece Rusia „nu a avut altă opțiune”.

Putin a declarat că obiectivele „operațiunii militare speciale” au fost de a ajuta populația din Donbas și „ia măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși”.

„Evident, nu am avut altă opțiune, așa este. Și nu există nicio îndoială că obiectivele [operațiunii speciale] vor fi atinse”, a declarat Putin marți.

„Scopul principal este de a ajuta oamenii din Donbas, oamenii din Donbas, pe care noi i-am recunoscut, au fost forțați să facă acest lucru, deoarece autoritățile de la Kiev, împinse de Occident, au refuzat să respecte acordurile de la Minsk care vizează o soluție pașnică la problemele din Donbas”, a adăugat Putin.

Putin a încadrat invazia rusă în Ucraina drept o „misiune specială” pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă de genocidul din mâinile „neonaziștilor”.

Cu trei zile înainte de a invada Ucraina, liderul rus a recunoscut, oficial, cele două autoproclamate „republici populare” ,Donețk și Luhansk, din regiunea Donbas ca fiind independente.

Oficiali ucraineni și occidentali au declarat, în ultimele zile, că au observat mișcări ale trupelor rusești în Donbas, în urma unor eșecuri majore ale Moscovei în încercarea de a cuceri Kievul.

Potrivit unui oficial american de rang înalt din domeniul apărării, Rusia încearcă să își realimenteze și să își întărească forțele din estul Ucrainei, după cum o demonstrează un convoi de vehicule care se apropie de orașul Izyum dinspre nord.

Ucraina investighează aproximativ 5.800 de cazuri de presupuse crime de război rusești, potrivit procurorului său general.

The post Putin afirmă că obiectivele militare ale Rusiei, în Ucraina, sunt „nobile” și vor fi atinse appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code