Flux-stiri

Putin şi-a pierdut interesul pentru pace, el vrea să acapareze cât mai mult din Ucraina

  • Vladimir Putin şi-a pierdut interesul faţă de eforturile diplomatice pentru a pune capăt războiului cu Ucraina.
  • Putin, care se gândea serios la un acord de pace cu Ucraina după ce Rusia a suferit luna trecută eşecuri pe câmpul de luptă, le-a spus persoanelor implicate în încercarea de a pune capăt conflictului că nu vede nicio perspectivă pentru o înţelegere.
  • Oficialii de la Kiev sunt îngrijoraţi că Putin ar putea merge mai departe de obiectivul declarat al Rusiei de a captura regiunea de frontieră Donbas.

Vladimir Putin şi-a pierdut interesul faţă de eforturile diplomatice pentru a pune capăt războiului cu Ucraina şi pare, în schimb, hotărât să acapareze cât mai mult teritoriu ucrainean, potrivit a trei persoane care au fost informate despre conversaţiile cu preşedintele rus.

Putin, care se gândea serios la un acord de pace cu Ucraina după ce Rusia a suferit luna trecută eşecuri pe câmpul de luptă, le-a spus persoanelor implicate în încercarea de a pune capăt conflictului că nu vede nicio perspectivă pentru o înţelegere.

,,Putin crede sincer în prostiile pe care le aude la televiziunea [rusă] şi vrea să câştige mult„, scrie Financial Times.

Deşi Moscova şi Kievul au ajuns la un acord asupra unui proiect de armistiţiu în cadrul unei întâlniri la Istanbul la sfârşitul lunii martie, discuţiile s-au blocat după evenimentele de la Bucha.

,,A existat speranţa unui acord. Putin se gândea. El trebuie să găsească o modalitate de a ieşi învingător din asta„, a declarat una dintre persoane.

După ce Moskva s-a scufundat, ,,Putin s-a opus să semneze ceva. [ …] după ce s-a scufundat Moskva, nu pare a fi un învingător, pentru că a fost umilitor„, a adăugat persoana respectivă.

Dar Putin i-a spus lui Charles Michel în cadrul unei convorbiri telefonice de vineri, că discuţiile au eşuat deoarece Ucraina ,,a ridicat un zid” şi a spus că ,,nu era momentul potrivit” pentru a se întâlni cu Zelenski, scrie FT.

Negociatorii au interpretat acest lucru ca însemnând că Rusia crede că poate captura mai mult teritoriu, mai degrabă decât ca fiind o indicaţie că discuţiile au nevoie de mai mult timp pentru a găsi zone de acord.

Oficialii de la Kiev sunt îngrijoraţi că Putin ar putea merge mai departe de obiectivul declarat al Rusiei de a captura regiunea de frontieră Donbas din estul ţării şi să încerce în schimb să cucerească întregul pentru a taia accesul Ucrainei la mare.

Putin evită întâlnirea cu Zelenski ,,cu toată puterea„, a declarat o persoană implicată în negocierile de pace. ,,El vrea ca totul să fie decis înainte de întâlnirea lor personală„.

The post Putin şi-a pierdut interesul pentru pace, el vrea să acapareze cât mai mult din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code