Flux-stiri

Rafila, despre variola maimuţei: Am recomandat utilizarea prezervativului sau abstinența în cazul relațiilor întâmplătoare

  • Ministrul Sănătăţii spune despre variola maimuţei că tebuie să rămână în vigoare recomandarea de precauţie în alegerea partenerilor.
  • Rafila recomandă utilizarea prezervativului sau ,,evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute„, fiind vorba despre o boală cu transmitere sexuală.
  • Legat de anchetele epidemiologice ale cazurilor deja confirmate în România, ministrul afirmă că pe măsură ce numărul de cazuri se va înmulţi.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îşi nuanţează declaraţiile recente despre protecţia în cazul variolei maimuţei şi spune că a recomandat utilizarea prezervativului sau abstinenţa în cazul relaţiilor întâmplătoare: „e vară, sunt multe evenimente, recomandarea rămâne în vigoare”.

Referitor la variola maimuţei în România, Rafila a spus că nu trebuie să ne îngrijorăm în mod deosebit.

Aş vrea să fac şi eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi apropo de acest subiect legat de variola maimuţei. Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinenţa în situaţia raporturilor sau a relaţiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute. Nu se referă la o viaţă fără riscuri, deci cine îşi asumă astfel de riscuri„.

Evitarea relaţiilor intime cu necunoscuți

,,Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secreţiilor. Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală şi evitarea relaţiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecţie individuală pe care putem să o luăm cu toţii cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru aşa ceva”, a declarat Rafila.

Legat de anchetele epidemiologice ale cazurilor deja confirmate în România, ministrul afirmă că pe măsură ce numărul de cazuri se va înmulţi, vom intra „într-un soi de rutină şi în cazul acestei boli”, la fel cum a fost în cazul COVID.

Repet, este vară, sezon estival, sunt multe evenimente în toată ţara în Europa şi recomandarea aceasta de precauţie în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare”, a spus Rafila.

The post Rafila, despre variola maimuţei: Am recomandat utilizarea prezervativului sau abstinența în cazul relațiilor întâmplătoare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code