Flux-stiri

RAPORT. Atacurile rușilor urmăresc „ștergerea” culturii ucrainene, afirmă o organizație internațională a scriitorilor

  • Trupele ruse din Ucraina atacă în mod deliberat muzeele, bibliotecile și alte instituții culturale ale țării.
  • „Cultura nu este o pagubă colaterală în războiul împotriva Ucrainei; este o țintă, un pilon central al justificării războiului de către președintele rus Vladimir Putin” , scrie în raportul PEN International.
  • PEN International citează Ministerul ucrainean al Culturii, care a anunțat că 529 de „instituții culturale și de patrimoniu cultural” au fost distruse sau deteriorate de la începutul războiului.

Trupele ruse din Ucraina atacă în mod deliberat muzeele, bibliotecile și alte instituții culturale ale țării, potrivit unui raport publicat de filialele americană și ucraineană ale organizației internaționale de scriitori PEN International, potrivit ABC News.

„Cultura nu este o pagubă colaterală în războiul împotriva Ucrainei; este o țintă, un pilon central al justificării războiului de către președintele rus Vladimir Putin” , scrie în raportul PEN International.

Putin a afirmat în mod repetat că limba și cultura ucraineană pur și simplu nu există. Prin vizarea muzeelor de artă, a sălilor de muzică, a bibliotecilor, a teatrelor și a siturilor istorice, el încearcă să facă să fie așa” , punctează raportul.

PEN International citează Ministerul ucrainean al Culturii, care a anunțat că 529 de „instituții culturale și de patrimoniu cultural” au fost distruse sau deteriorate de la începutul războiului.

Cifra include atât situri de importanță națională, cât și locații culturale din orașe și sate, menționează raportul.

The post RAPORT. Atacurile rușilor urmăresc „ștergerea” culturii ucrainene, afirmă o organizație internațională a scriitorilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code