Flux-stiri

Războiul din Ucraina, ziua 307. Premierul ucrainean vizează un summit de pace în februarie/ Putin l-a numit pe fostul președinte Dmitri Medvedev într-o nouă funcție

  • Ministerul ucrainean de Externe cere ca Rusia să fie exclusă din Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și să nu mai fie membră a ONU în întregime. Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a cerut în trecut expulzarea Rusiei din Organizația Națiunilor Unite.
  • Putin a declarat că este pregătit să „negocieze cu toți cei implicați în acest proces soluții acceptabile” în ceea ce privește războiul din Ucraina, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS. În replică, consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a scris pe Twitter: „Putin trebuie să revină la realitate”.
  • Putin l-a numit pe fostul președinte Dmitri Medvedev într-o nouă funcție – cea de prim-vicepreședinte al Comisiei militaro-industriale, potrivit decretului publicat de guvern.

Ministrul ucrainean de externe a declarat luni că națiunea sa dorește un summit pentru a pune capăt războiului, dar că nu anticipează că Rusia va participa, o declarație care face greu de prezis când conflictul se va încheia.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a declarat pentru The Associated Press că guvernul său dorește un summit de „pace” în termen de două luni la Națiunile Unite, cu secretarul general António Guterres ca mediator.

Kuleba a declarat că Rusia trebuie să se confrunte cu un tribunal pentru crime de război înainte ca țara sa să discute direct cu Moscova. Cu toate acestea, el a spus că alte națiuni ar trebui să se simtă libere să se discute cu rușii, așa cum s-a întâmplat înainte de un acord privind trasportul cerealelor.

Interviul acordat de AP a oferit o privire asupra viziunii Ucrainei privind modul în care războiul cu Rusia s-ar putea încheia într-o bună zi, deși orice discuții de pace ar fi la câteva luni distanță și ar depinde în mare măsură de negocieri internaționale complexe.

Kuleba a mai spus că este „absolut mulțumit” de rezultatele vizitei președintelui Zelenski în SUA de săptămâna trecută și a dezvăluit că guvernul american a făcut un plan special pentru ca rachetele Patriot să fie operaționale în țară în mai puțin de șase luni. De obicei, pregătirea durează până la un an.

The post Războiul din Ucraina, ziua 307. Premierul ucrainean vizează un summit de pace în februarie/ Putin l-a numit pe fostul președinte Dmitri Medvedev într-o nouă funcție appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code