Flux-stiri

15.000 de cazuri noi de COVID-19 în România

  • Numărul de infectări cu SARS COV 2 s-a dublat în ultima săptămână.
  • Numărul de spitalizări este redus, iar solicitările la Ambulanță în Capitală pentru testare nu depășesc 100.
  • Rafila recomandă izolarea pentru cei simptomatici.

Numărul de infectări cu SARS COV 2 s-a dublat în ultima săptămână și a ajuns la aproape 15 mii, a anunțat ministrul Sănătății într-o conferință de presă.

De altfel, vedem același tipar de dublare a infectărilor la 7 zile, de mai bine de 3 săptămâni. Totuși, numărul de spitalizări este redus, iar solicitările la Ambulanță, în Capitală, pentru testare nu depășesc 100.
Rafila recomandă izolarea pentru cei simptomaitici, și măsuri de bun simț pentru a trece cu bine peste noul val.
Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății: „În săptămâna precedentă, au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri infectate cu SARS COV 2, iar 2.2017 dintre acestea, adică aproape 20% sunt cazuri de reinfecție. În unitățile sanitare de profil sunt în acest moment internate 1.410 persoane, ce reprezintă 5,84% din numărul de paturi alocate conform planului de reziliență. Am ajuns la 12%. E un indicator bun. Practic, în valul precedent, am avut o pozitivitatea care, mai ales în zilele de weekend ajungea undeva în jur de 30%-32%. Probabil că vom atinge din nou valori destul de importante ale gradului de pozitivitate, dar nu corelați aceste valori cu gravitatea cazurilor. Aceasta este o altă discuție.”

Deși Ministerul Sănătății ne sfătuiește să nu ne îngrijorăm, trebuie să luăm în calcul și creșterea numărului de decese. „Evoluția deceselor, în mod similar am avut o creștere în ultima săptămână. Practic, putem discuta despre o creștere reală, de la 16 la 33 de decese pe săptămână”, declară ministrul. „A crescut procentual pozitivitatea cazurilor aproape cu 40%-50%, e vorba de coloana în verde, proporția de cazuri pozitive. De asemenea, numărul de persoane internate la ATI și în secțiile obișnuite COVID, dar procentele la nivel național au rămas reduse.”

Suntem pe un trend asecendent, care va mai dura până la sfârșitul luni august, conform spuselor ministrului Alexandru Rafila. Acest lucru începe să se resimtă și în spitale.

„A început să crească numărul de cazuri, de pacienți internați, de pacienți care se adresează sistemului de evaluare și particular cumva pe acest val este fapul că avem copii mici. Avem sugari de la 3,4,5 luni în sus pe care nu i-am avut în valurile anterioare ca și internare”, transmite Voichiță Lăzureanu, medic infecționist.

The post 15.000 de cazuri noi de COVID-19 în România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code