Flux-stiri

STUDIU. Telefonul mobil poate aduce beneficii elevilor

copil-telefon-mobilcopil-telefon-mobil

  • Un studiu recent arată că telefonul mobil poate ajuta elevii să dezvolte abilități noi.
  • Deși în universități telefoanele sunt omniprezente, în școala generală și liceu acestea nu sunt agreeate.
  • În România, învățământul privat se folosește de telefon ca opțiune didactică, spre deosebire de cel de stat.

Un studiu recent arată că telefonul mobil poate însemnă mai mult pentru un elev decât o metodă ușoară de distragere a atenției: dispozitivul sporește dezvoltarea noilor abilități.

Învățământul privat se folosește de această opțiune. Andrei Roman, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, spune despre experienșa lui:

La noi în liceu, de obicei nu a fost o problemă cu telefoanele și cu dispozitivele și asta pentru că la, noi cât am fost în gimnaziu s-a folosit tableta pentru a învăța și pot să spun că ne-a ajutat, deoarece cu ajutorul tabletei nu se mai printa atâta hârtie, pentru că toți copiii optau să susțină testele pe tabletă cu supraveghere maximă ca să nu încercăm să copiem, dar ne-a ajutat și că toți profesorii încercau să găsească aplicații sau web site-uri interactive.

În Franța, telefoanele mobile sunt total interzise în timpul orelor de curs, pentru elevii de gimnaziu și liceu. Universitățile, însă, nu sunt de aceeași părere.

Calculatorele personale, laptop-urile… Foarte mulți colegi își iau notițele pe laptop-uri. A cam dispărut metoda clasică a pixului și a caietului. Foarte multe proiecte în Power Point. Toate acestea intră în metoda de lurcru care este foarte diferită de cea din învățământul preuniversitar, unde telefoanele sunt strict interizise, metodă care este deseori considerată exagerată de unele asociații de părinți și de elevi”, spune Horațiu Simion, student la Paris.

Din păcate, învățământul de stat din România este la fel de limitat ca cel din Franța, iar elevii resimt asta cel mai bine. Alexandra Ciucu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș
spune că „Nu, este interzisă folosirea telefoanelor în timpul orelor de curs, dar în același timp cred că este important să avem telefonul alături de noi pe perioada orelor, deoarece uneori pot apărea unele situații, precum lipsa profesorului la oră și avem nevoie de telefon să comunicăm între noi.

The post STUDIU. Telefonul mobil poate aduce beneficii elevilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code