Flux-stiri

Alegerile din Rusia. Partidul lui Vladimir Putin, pe primul loc. Mesajul transmis oamenilor de către Navalny

  • Partidul lui Vladimir Putin se îndreaptă către victorie în Rusia.
  • Este ultimul vot național înainte de prezidențialele din 2024.
  • Vladimir Putin nu a anunțat dacă mai candidează în 2024.

Partidul pro-Putin se îndreaptă spre victoria alegerilor din Rusia. Este ultimul vot național înainte de alegerile prezidențiale din 2024 și Putin pare că este din nou pe val.

Este de așteptat ca partidul Rusia Unită să câștige din nou, după ce mișcarea criticului de la Kremlin Alexei Navalny a fost interzisă. Câștigul așteptat de partidul de guvernământ va fi folosit de Kremlin ca dovadă a sprijinului pentru președintele Vladimir Putin, în ciuda situației deloc bune din ultimii ani.

Partidul care îl susține pe liderul rus se confruntă cu o scădere în sondaje, dar rămâne mai popular decât oponenții săi. Rusia Unită deține acum aproape trei sferturi din cele 450 de locuri ale Dumei de Stat, iar această dominație a ajutat anul trecut Kremlinul să adopte reforme constituționale care îi permit lui Putin să candideze pentru încă două mandate de președinte după 2024, putând rămâne la putere până în 2036.

Putin împlinește 69 de ani luna viitoare, dar nu a spus dacă va candida pentru un nou mandat.

Mesajul transmis oamenilor de către Navalny

Practic, știm că Navalny este în închisoare. De acolo, el le-a transmis susținătorilor că dacă Rusia Unită reușește să câștige, țara se poate aștepta la încă cinci ani de sărăcie, de represiuni, cinci ani pierduți practic.

Aliaților lui Navalny li s-a interzis să candideze după ce mișcarea sa a fost interzisă în iunie și a fost considerată extremistă.

Pentru a slăbi oarecum partidul lui Putin, Navalny le-a transmis susținătorilor, prin intermediul Instagram, să voteze și să spună tuturor să facă același lucru.

Alte figuri ale opoziției susțin că au trișate sau că nu li s-a permis să concureze. Un magnat comunist a spus că a fost interzis pe nedrept, în timp ce un politician liberal din Sankt Petersburg spune că doi candidați care au același nume cu el concurează împotriva sa pentru a-i deruta pe alegătorii săi.

Rusia Unită neagă orice rol în procesul de înregistrare a candidaților.

The post Alegerile din Rusia. Partidul lui Vladimir Putin, pe primul loc. Mesajul transmis oamenilor de către Navalny appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code