NEWSNET

Flux-stiri

COVID-19 depășește 9,5 milioane de cazuri la nivel global

  • OMS anunță că s-au înregistrat peste 9,5 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel global.
  • În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de 71% a numărului de cazuri.
  • Guvernul austriac pregătește măsuri stricte pentru prevenirea noului val.

COVID-19 depășește 9,5 milioane de cazuri. Pandemia este departe de a se încheia. OMS anunță că au fost înregistrate peste 9,5 milioane de cazuri COVID-19 în întreaga lume. În ultima săptămână s-a observat cea mai mare creștere a infectărilor, de 71%. Directorul general al OMS spune că am subestimat virusul în preajma sărbătorilor, din cauza întârzierii testării.

„Cu siguranță că aceasta este o subestimare a cazurilor, deoarece cifrele raportate nu reflectă întârzierile de testare în preajma sărbătorilor și autotestările neînregistrate. Astfel, se ratează cazuri din întreaga lume”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cum Jocurile Olimpice de la Beijing sunt aproape, autoritățile încearcă să țină totul sub control. Șeful organizației pentru situații de urgență al OMS, Michael Ryan, este încrezător și spune că toate măsurile au fost luate iar evenimentul nu va reprezenta un risc de transmitere a bolii.

„Cred că există încă multă energie în acest virus. Sunt încrezător că, având în vedere informațiile pe care le avem, că măsurile care sunt în vigoare pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 sunt foarte stricte și foarte puternice și, în acest moment, nu vedem niciun risc crescut de transmitere a bolii în acest context”, spune Michael Ryan, directorul executiv OMS pentru situații de urgență

Și guvernul austriei a anunțat ieri măsuri mai stricte, mai ales când vine vorba despre companii. Iar dacă nu vor fi respectate, vor exista sancțiuni drastice. Creșterea numărului de cazuri COVID-19 duce la noi măsuri.

„Vom înăspri sancțiunile. Ce înseamnă asta? Dacă companiile nu respectă cerințele, vom avea puterea de a închide aceste companii în viitor”, transmite cancelarul austriac Kerl Nehammer.

The post COVID-19 depășește 9,5 milioane de cazuri la nivel global appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code