Flux-stiri

Reacţii dure. FIFA a adoptat o soluţie de compromis care va permite Rusiei să joace

  • Reacţii dure după ce FIFA a adoptat o soliţie de compromis şi nu a exclus imediat Rusia din preliminariile Cupei Mondiale duminică.
  • FIFA a decis doar ca această ţară să joace în locuri neutre sub numele federaţiei sale – Uniunea de Fotbal a Rusiei.

Protestând împotriva răspunsului FIFA la invazia Rusiei în Ucraina, Polonia a declarat că va refuza în continuare să joace împotriva acestei ţări într-o semifinală de baraj pentru Cupa Mondială, programată pentru 24 martie.

Decizia de astăzi a FIFA este total inacceptabilă„, a scris pe Twitter preşedintele federaţiei poloneze de fotbal, Cezary Kulesza. „Nu suntem interesaţi să participăm la acest joc al aparenţelor. Poziţia noastră rămâne intactă: Echipa naţională a Poloniei NU va juca cu Rusia, indiferent de numele echipei”.

FIFA va continua dialogul cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru a determina orice măsuri sau sancţiuni suplimentare„, a declarat FIFA într-un comunicat, „inclusiv o potenţială excludere din competiţii, care va fi aplicată în viitorul apropiat în cazul în care situaţia nu se va ameliora rapid.

Câştigătorul meciului de baraj Rusia-Polonia va găzdui Suedia sau Cehia pe 29 martie pentru a decide cine avansează la Cupa Mondială din 21 noiembrie-18 decembrie din Qatar. Preşedintele federaţiei suedeze, Karl-Erik Nilsson, cel mai înalt vicepreşedinte al UEFA, a declarat pentru site-ul Fotbollskanalen că nu este mulţumit de decizia FIFA, fiind aşteptată o „poziţie mai tranşantă”.

Înaintea tentativei de soluţie de compromis a FIFA, Cehia a declarat mai devreme duminică că nu va juca împotriva Rusiei nici măcar pe un teren neutru.

Separat, Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că echipele sale naţionale vor refuza să joace împotriva Rusiei pentru „viitorul apropiat”. Rusia s-a calificat la Campionatul European feminin care va fi găzduit de Anglia în luna iunie.

The post Reacţii dure. FIFA a adoptat o soluţie de compromis care va permite Rusiei să joace appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code