Flux-stiri

Recensământ. Aproape 155.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici

  • 155.000 de români sunt fără religie, atei sau agnostici.
  • Bărbații atei și agnostici sunt de aproape două ori mai numeroși.
  • 2.650.000 de români au au dat date despre religie la recensământ.

Crezi că suntem mulți? Sunt mai mulți cei care nu cred. Noi cifre care au fost extrase din Recensamântul de anul trecut arată că…peste 150.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici. Cei mai mulți, din fiecare categorie sunt bărbați. Cifrele pot fi si mai mari – aproape 2,7 millioane nu au declarat nimic legat de religie.

Față de acum zece ani, cei mai mulți credincioși a pierdut biserica ortodoxă, aproape 230.000. Atunci numărul lor era cu 8% mai mare. București, Ilfov și Iași au pierdut cei mai multi. Zonele cu cei mai puțini ortodocsi sunt: Harghita, Covasna și Satu Mare. Doar 3 culte religioase au mai mulți adepti față de recensământul din 2011: Biserica Armeană, Biserica Ortodoxă Sârbă și Cultul Creștin Penticostal.

The post Recensământ. Aproape 155.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code