Flux-stiri

Primarul Emil Boc, în cadru cu Iuliu Maniu, statuia înapoi pe piedestal în șantier, după protestele localnicilor

  • Emil Boc a prezentat scuze după ce statuia lui Maniu a fost pusă jos.
  • Muncitorii care fac lucrări de modernizare au mutat monumentul.
  • Nouă ONG-uri au acuzat o lipsă de respect față de memoria lui Maniu.

Primarul Clujului a dezamorsat o situație explozivă provocată de dărâmarea unui monument dedicat lui Iuliu Maniu. Statuia fostului om politic a fost pusă la pământ cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea lui. Asta în urma unor lucrări de modernizare a cartierului.

Lucrul care i-a înfuriat cel mai mult pe localnici a fost că statuia a fost aruncată lângă gunoaie. Sute de oameni au semnat o petiție prin care au cerut repunerea ei la loc. Lucru care s-a întâmplat după intervenția lui Emil Boc.

Aș vrea să încep cu scuzele de rigoare. A fost o inabilitate a firmei care lucrează pe acest șantier să decidă mutarea statuii lui Iuliu Maniu. Firmă care nu înțelege că mutarea unei statui nu e același lucru cu mutarea unui stâlp de iluminat sau a unei conducte de apă. ” , a spus primarul Clujului, Emil Boc, pe Facebook.

The post Primarul Emil Boc, în cadru cu Iuliu Maniu, statuia înapoi pe piedestal în șantier, după protestele localnicilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code