Flux-stiri

Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace

  • Ungaria propune nominalizarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de mediere în vederea soluționării conflictului din Ucraina.
  • „Turcia este singura națiune de până acum care a mediat cu succes în negocierile” privind reglementarea situației din Ucraina” , a declarat Szijjarto.
  • Datorită eforturilor președintelui Erdogan și ale ministrului Cavusoglu, „s-a ajuns la un acord de grânare” , a subliniat ministrul ungar de Externe.

Ungaria propune nominalizarea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de mediere în vederea soluționării conflictului din Ucraina, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto în timpul unei conferințe de presă, după o întâlnire cu omologul său turc Mevlut Cavusoglu, care a avut loc marți la Budapesta, potrivit Tass și Daily News Hungary.

„Turcia este singura națiune de până acum care a mediat cu succes în negocierile” privind reglementarea situației din Ucraina” , a declarat Szijjarto.

Datorită eforturilor președintelui Erdogan și ale ministrului Cavusoglu, „s-a ajuns la un acord de grânare” , a subliniat ministrul ungar de Externe. În acest sens, el a afirmat că Ungaria susține inițiativa de a-l nominaliza pe liderul turc pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mai fost propus pentru nominalizare și de preşedintele Senatului pakistanez, pentru eforturile sale de pace înaintea şi în timpul războiului Rusia-Ucraina” , transmite France Presse.

De la secretarul general al NATO la preşedintele ucrainean, un mare număr dintre candidaturile propuse pentru Nobelul pentru Pace 2023 înainte de data limită, 31 ianuarie, sunt legate de războiul din Ucraina, fără ca acest lucru să le facă neapărat favorite.

Premiul pe 2023 va fi anunţat la începutul lui octombrie. În fiecare an, sunt propuse câteva sute de nume – 343 în 2022.

The post Ungaria propune nominalizarea lui Erdogan pentru Premiul Nobel pentru Pace appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code