Flux-stiri

Restaurantele din Japonia scot în vitrine replici din plastic ale mâncărurilor pe care le servesc, pentru a-și atrage mai ușor clienții

  • Industria mâncării false din Japonia ajunge la 100 de milioane de euro.
  • Sampuru a apărut cu peste 100 de ani în urmă.
  • Mâncarea falsă din vitrine era folosită pe post de meniu.
  • În Japonia sampuru este tratată ca o artă.
  • Mâncărurile false pot fi cumpărate și sub formă de suveniruri.

Într-o lume fake, își face loc la masă si alimentația fake. Ca să își atragă clienții, restaurantele din Japonia pun în vitrine replici „irezistibile” ale mâncărurilor pe care le servesc.

Industria mâncării de plastic are o istorie de peste 100 de ani si ajunge la aproape 100 de milioane de euro.

Mâncarea falsă sau SAMPURU a apărut în Japonia pentru că, în trecut, unele restaurante nu aveau meniuri, iar meniurile care existau nu erau înțelese de americanii ajunși acolo – așa că patronii au apelat la platouri cu mâncare din plastic pe care le-au pus în vitrine.

Sampuru este văzută ca o artă, deoarece preparatele din plastic sunt făcute de mână de către artiști. Producția nu e la îndemâna oricui. Pentru copii au nevoie de monstre reale ale mâncării.

Prețurile sunt pe măsura artei. O halbă de bere falsă costă 70 de euro, un bol de ramen – 100, iar un platou de sushi trece de 500 de euro. Mâncarea falsă se poate lua și… „la pachet”.

The post Restaurantele din Japonia scot în vitrine replici din plastic ale mâncărurilor pe care le servesc, pentru a-și atrage mai ușor clienții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code