Flux-stiri

LIVE UPDATE. 1 an de la invazia Rusiei. „Nu ne vom odihni” până în ziua în care Ucraina va învinge și va fi reconstruită, afirmă liderii UE

  • Liderii celor 27 de țări ale Uniunii Europene au emis joi o declarație comună în ajunul aniversării unui an de la invazia Rusiei în Ucraina.
  • Grupul a precizat că Ucraina este parte a familiei noastre europene”.
  • Ambasadorii Uniunii Europene au ajuns aproape de acord asupra unui alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Liderii celor 27 de țări ale Uniunii Europene au emis joi o declarație comună în ajunul aniversării unui an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Ne vom asigura că Ucraina prevalează, că dreptul internațional este respectat, că pacea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional sunt restabilite, că Ucraina este reconstruită și că se face dreptate. Până în acea zi, nu ne vom odihni”, se arată în declarația Consiliului European.

Grupul a precizat că Ucraina este parte a familiei noastre europene”.

Uniunea Europeană va continua să sprijine Ucraina din punct de vedere politic, economic, umanitar, financiar și militar, inclusiv prin achiziții rapide și coordonate din partea industriei europene”, se arată în declarație.

Vom sprijini, de asemenea, reconstrucția Ucrainei, pentru care ne vom strădui să folosim activele rusești înghețate și imobilizate în conformitate cu legislația UE și internațională. Vom spori în continuare presiunea colectivă asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune. În acest scop, vom adopta un al zecelea pachet de sancțiuni și vom lua măsuri împotriva celor care încearcă să ocolească măsurile UE”, a continuat comunicatul.

CNN a relatat joi că ambasadorii Uniunii Europene au ajuns aproape de acord asupra unui alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, deși „cu excepția unui element care trebuie încă clarificat”, potrivit unui diplomat UE. Steaguri ucrainene au fost ridicate în fața instituțiilor Uniunii Europene din Bruxelles joi, în ajunul aniversării, potrivit unui tweet al șefei UE, Ursula von Der.

The post LIVE UPDATE. 1 an de la invazia Rusiei. „Nu ne vom odihni” până în ziua în care Ucraina va învinge și va fi reconstruită, afirmă liderii UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code