Flux-stiri

„România educată”, proiectul de suflet al lui Iohannis, va avea o formă actualizată pe site

  • Proiectul „România educată” va avea o formă actualizată pe site.
  • Klaus Iohannis pune prioritate pe educația privind schimbările climatice și mediul în școli.
  • Președintele țării a vizitat Școala nr. 11 din Buzău pentru a oferi un model.

Proiectul de suflet al președintelui Klaus Iohannis, „România Educată”, va avea o formă actualizată disponibilă pe site.

Este vorba despre raportul Administrației Prezidențiale „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, axa verde a Proiectului „România Educată”, care cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri și a unei culturi școlare sustenabile.

Obiectivul este ca școlile să devină exemple de bune practici pentru a inspira elevii. Iar ca să sublinieze importanța acestui aspect, Iohannis a vizitat ieri Școala gimnazială nr. 11 din municipiul Buzău.

Clădirile școlii de acolo includ o serie de elemente de infrastructură școlară sustenabilă, fiind astfel un model pentru alte școli din România.

Însă, lucrurile nu stau așa cum ne-am dori. Vrem o programă diferită și digitalizare, dar lipsa profesorilor pregătiți și a dispozitivelor își spun cuvântul.

Vrem și un examen de bacalaureat diferit, bazat pe competențe, dar abia din 2027, spune ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Rămâne de văzut dacă se vor schimba lucrurile și atunci sau se amână. Știm foarte bine că în ultimii trei ani, numărul candidaților de la bacalaureat este în scădere, deci lucrurile nu merg chiar într-o direcție bună.

The post „România educată”, proiectul de suflet al lui Iohannis, va avea o formă actualizată pe site appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code