Flux-stiri

Rusia a hotărât expulzarea a 18 diplomați europeni, după o decizie similară a UE

  • Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri după-amiază, expulzarea a 18 diplomaţi din cadrul Misiunii Uniunii Europene.
  • Uniunea Europeană a reacţionat imediat la decizia Moscovei, catalogând drept „nejustificată” expulzarea diplomaţilor europeni.
  • Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 280 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri după-amiază, expulzarea a 18 diplomaţi din cadrul Misiunii Uniunii Europene, ca reacţie la o decizie similară a liderilor de la Bruxelles în contextul tensiunilor din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Ca ripostă la acţiunile inamicale ale Uniunii Europene, 18 membri ai Reprezentanţei UE în Rusia au fost declaraţi personae non gratae şi trebuie să părăsească rapid teritoriul Rusiei”, a comunicat vineri după-amiază Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro.

Uniunea Europeană a reacţionat imediat la decizia Moscovei, catalogând drept „nejustificată” expulzarea diplomaţilor europeni.

Uniunea Europeană a decis pe 5 aprilie expulzarea unor membri ai Misiunii diplomatice a Rusiei la Bruxelles, în contextul în care numeroase state membre UE au luat decizii similare. Diplomaţii ruşi au fost expulzaţi „din cauza unor activităţi care intră în contradicţie cu statutul diplomatic”, a anunţat atunci Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate. Potrivit autorităţilor de la Moscova, Uniunea Europeană a expulzat în total 19 diplomaţi ruşi. În plus, numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 280 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Rusia consideră că responsabilitatea distrugerii arhitecturii dialogului bilateral aparţine Uniunii Europene”, a acuzat Ministerul de Externe de la Moscova.

Aleksandr Groşko, adjunct al ministrului rus de Externe, avertizase că Moscova urma să riposteze „prin măsuri de retorsiune”, subliniind că relaţiile bilaterale şi canalele de comunicare diplomatică vor fi afectate „mult timp”.

The post Rusia a hotărât expulzarea a 18 diplomați europeni, după o decizie similară a UE appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code