Flux-stiri

Rusia ar putea încerca din nou să invadeze Ucraina dinspre nord în noul an, avertizează un comandant

războiul din Ucrainarăzboiul din Ucraina

  • Ucraina se pregătește pentru ca Rusia să încerce din nou să invadeze dinspre nord în noul an, a avertizat un comandant ucrainean.
  • Acesta se teme că atacul este planificat în preajma aniversării primei sale încercări eșuate de a cuceri Kievul, la 24 februarie.
  • Generalul-maior Kovalchuk, în vârstă de 48 de ani, care este un ofițer decorat și foarte experimentat, a avertizat că luptele cele mai crâncene ar putea să urmeze.

Ucraina se pregătește pentru ca Rusia să încerce din nou să invadeze dinspre nord în noul an, a avertizat un comandant ucrainean. Acesta se teme că atacul este planificat în preajma aniversării primei sale încercări eșuate de a cuceri Kievul, la 24 februarie.

Generalul-maior Andrii Kovalchuk, unul dintre cei mai înalți ofițeri militari ucraineni, spune că forțele Kievului ar fi pregătite, chiar și pentru a lupta cu milioane de ruși, dar ar avea nevoie de un sprijin tot mai letal din partea aliaților occidentali.

Vorbind într-o locație ascunsă din sudul țării, el a spus Trăim cu gândul că vor ataca din nou. Da, noi prevedem astfel de opțiuni, astfel de scenarii. Ne pregătim pentru asta. Trăim cu gândul că vor ataca din nou. Aceasta este sarcina noastră. Luăm în considerare o posibilă ofensivă din Belarus la sfârșitul lunii februarie, poate mai târziu.”

El a declarat că forțele armate ucrainene vor fi pregătite, chiar și pentru a lupta cu milioane de ruși, dar vor avea nevoie de un sprijin tot mai letal din partea aliaților occidentali, inclusiv, eventual, de muniții cu dispersie – un tip de armament pe care multe țări, inclusiv Marea Britanie, l-au interzis.

Generalul-maior Kovalchuk, în vârstă de 48 de ani, care este un ofițer decorat și foarte experimentat, a avertizat că luptele cele mai crâncene ar putea să urmeze. Ne pregătim pentru asta. Investigăm. Ne uităm unde acumulează forță și mijloace. Ne pregătim”.

Prima încercare a Rusiei de a cuceri Kievul dinspre nord s-a încheiat cu o retragere umilitoare pentru președintele Putin. Între timp, al doilea oraș ucrainean, Harkov, a rămas ore întregi fără curent electric, după ce ultimul val de lovituri rusești a vizat stații energetice din întreaga țară.

The post Rusia ar putea încerca din nou să invadeze Ucraina dinspre nord în noul an, avertizează un comandant appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code