Flux-stiri

Rusia atacă pentru prima dată cu submarine din Marea Neagră

  • Un submarin rusesc cu propulsie diesel staţionat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.
  • Rusia a declarat că rachetele au lovit ţinte militare ucrainene, deşi acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.
  • Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat – lucru pentru care Ucraina şi-a revendicat responsabilitatea.

Un submarin rusesc cu propulsie diesel staţionat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.

În imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării, o salvă de rachete a fost văzută ieşind din mare şi zburând spre orizont.

Rusia a declarat că rachetele au lovit ţinte militare ucrainene, deşi acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.

În mod semnificativ, este pentru prima dată când armata rusă a raportat că a folosit atacuri lansate de pe un submarin împotriva unor ţinte ucrainene.

Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat – lucru pentru care Ucraina şi-a revendicat responsabilitatea.

Ucraina a primit un nou sistem de apărare antiaeriană S-300

Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.

„Sistemul de rachete S-300 își îndeplinește eficient activitatea împotriva unei părți semnificative a obiectelor ocupanților ruși și poate doborî avioane, rachete de croazieră și rachete balistice la o distanță de 5 până la 150 de kilometri. În același timp, nu contează la ce distanță zboară o țintă – 10 metri sau 27 de kilometri”, au transmis ucrainenii într-un comunicat.

Forțele aeriene ucrainene au distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, cinci rachete de croazieră și nouă UAV. Desigur, cifrele sunt oferite de partea ucraineană și nu pot fi verificate.

The post Rusia atacă pentru prima dată cu submarine din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code