Flux-stiri

Rusia intră în incapacitate de plată pentru prima dată în ultimii 100 de ani

2810180 19.03.2016 The Moscow Kremlin before the Earth Hour within which the illumination was switched off. Ilya Pitalev / Sputnik2810180 19.03.2016 The Moscow Kremlin before the Earth Hour within which the illumination was switched off. Ilya Pitalev / Sputnik

  • Rusia a intrat în incapacitate de plată pentru prima dată în ultimii 100 de ani.
  • Perioada de grație de 30 de zile în care creditorii Rusiei puteau primi plata a expirat duminică.
  • Între timp, armata rusă a lansat în ultimele ore un atac cu rachete asupra regiunii ucrainene Odessa.

Rusia a intrat în incapacitate de plată pentru prima dată în ultimii 100 de ani, deoarece a expirat perioada de grație pentru plata dobânzilor de aproape 100 de milioane de dolari pentru datoria sa suverană, relatează luni Bloomberg, citat de 20Minutos.

Perioada de grație de 30 de zile în care creditorii Rusiei puteau primi plata a expirat duminică.

Potrivit presei americane, această situație este considerată un eveniment de suspendare a plăților și este „punctul culminant al sancțiunilor occidentale din ce în ce mai severe (impuse Rusiei pentru «operațiunea sa militară specială» din Ucraina) care au blocat canalele de plată către creditorii străini”.

Între timp, armata rusă a lansat în ultimele ore un atac cu rachete asupra regiunii ucrainene Odessa, pe coasta de sud-vest a țării, rănind șase persoane, inclusiv un copil. Rușii au folosit rachete supersonice cu rază lungă de acțiune Tu-22M pentru atac, potrivit informațiilor preliminare publicate luni de consiliul municipal din Odessa pe canalul său Telegram.

The post Rusia intră în incapacitate de plată pentru prima dată în ultimii 100 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code