Flux-stiri

Rusia lansează al doilea atac cu „rachete hipersonice” asupra Ucrainei

rachetă Kinzhalrachetă Kinzhal

  • Este a doua zi consecutivă în care Rusia spune că a folosit racheta Kinzhal.
  • Rachetele hipersonice sunt capabile să lovească ținte aflate la 2.000 de kilometri depărtare cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului.
  • Vicepremierul Ucrainei a declarat că ea crede că se comite un genocid împotriva poporului ucrainean.

Rusia afirmă că a lansat un atac cu rachete hipersonice asupra Ucrainei pentru a doua zi consecutiv, în contextul în care susține că mii de persoane blocate într-un oraș asediat au fost „deportate cu forța” pe teritoriul rusesc.

Arma – cunoscută sub numele de Kinzhal, care înseamnă pumnal – a lovit un depozit de combustibil ucrainean în apropierea portului Nikolaev de la Marea Neagră, a declarat un oficial al Ministerului rus al Apărării.

Este a doua zi consecutivă în care Rusia spune că a folosit racheta, care este capabilă să lovească ținte aflate la 2.000 de kilometri distanță, cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului. În atacuri separate, o școală de artă unde se refugiau 400 de persoane în Mariupol a fost distrusă, iar autoritățile din Harkov au declarat că cel puțin cinci civili – inclusiv un băiat de nouă ani – au fost uciși de bombardamentele rusești.

Ne temem că sunt persoane prinse sub dărâmăturile clădirii școlii din Mariupol”, a declarat consiliul orașului, dar nu au existat informații imediate cu privire la numărul victimelor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că asediul Mariupol – unde sute de mii de oameni sunt blocați și se confruntă cu bombardamente neîncetate – este „o teroare care va fi ținută minte pentru secolele următoare”.

Consiliul municipal din Mariupol a declarat că mai multe mii de locuitori au fost deportați cu forța pe teritoriul rusesc în ultima săptămână.

Acesta a declarat că Rusia „a luat ilegal oameni” dintr-o clădire a clubului sportiv, care era folosită de peste o mie de rezidenți ca adăpost antiatomic. Kremlinul a afirmat că autobuzele care transportă „refugiați” din Mariupol au început să sosească în Rusia de marți.

Primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, a comparat acțiunile forțelor rusești cu cele ale naziștilor care capturau și deportau civili în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

The post Rusia lansează al doilea atac cu „rachete hipersonice” asupra Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code