Flux-stiri

Rusia nu a ajuns la un acord privind vânzarea cerealelor din Ucraina către Turcia

  • Kremlinul a declarat joi că nu s-a ajuns la un acord pentru vânzarea de cereale din Ucraina către Turcia, pe care Ucraina spune că Rusia i le-a furat, dar că se lucrează în continuare la un acord.
  • Moscova neagă că a furat grânele, dar Statele Unite spun că există rapoarte credibile în acest sens.
  • Turcia a făcut presiuni pentru un acord între Rusia şi Ucraina cu privire la un plan de reluare a exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Evgheni Balitsky, un oficial instalat de Moscova, responsabil de zonele ocupate de Rusia în regiunea ucraineană Zaporizhzhia, a declarat săptămâna aceasta că grânele au fost transportate de acolo în Crimeea, în drum spre Orientul Mijlociu, potrivit Reuters.

Întrebat dacă s-a ajuns la vreo înţelegere pentru a vinde aceste cereale Turciei sau unei ţări din Orientul Mijlociu, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Până în prezent nu s-a ajuns la niciun acord, activitatea continuă„.

El a spus că nu poate confirma declaraţia lui Balitsky potrivit căreia cerealele au fost trimise pe calea ferată în Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o de la Ucraina în 2014.

Miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a răbufnit în faţa un reporter ucrainean care l-a întrebat despre „furtul” rusesc în cadrul unei conferinţe de presă din Turcia, spunând: „Nu, nu, nu. Voi  sunteţi mereu atât de preocupaţi de ce puteţi fura şi de unde şi credeţi că toată lumea acţionează în acest fel”.

Ucraina este un important exportator de cereale către Africa şi Orientul Mijlociu, iar întreruperea acestor transporturi ca urmare a invaziei Rusiei face ca preţurile să crească, alimentând o criză alimentară internaţională. 

Turcia a făcut presiuni pentru un acord între Rusia şi Ucraina cu privire la un plan de reluare a exporturilor de cereale din porturile ucrainene. Lavrov a declarat, după discuţiile de acolo, că Rusia şi-a făcut partea sa şi că depinde de Ucraina să îşi deminuneze porturile pentru ca navele să poată ieşi în Marea Neagră.

The post Rusia nu a ajuns la un acord privind vânzarea cerealelor din Ucraina către Turcia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code