Flux-stiri

Rușii încetează focul pentru evacuarea civililor din Mariupol și Volnovakha

  • Încetarea focului în Mariupol va dura şapte ore. 
  • Autorităţile le-au cerut şoferilor să folosească la maximum tot spaţiul pe care îl au în vehicule.
  • Traseul coridorului umanitar este de la Mariupol la Zaporijjea, un oraş situat în vestul ţării.

Încetarea focului va dura șapte ore, între orele locale 9.00 şi 16.00, iar evacuarea civililor va începe la ora locală 11.00, conform BBC, care citează autorităţile din Mariupol. Traseul coridorului umanitar este de la Mariupol la Zaporijjeaa, un oraş situat în vestul ţării.

Autobuzele vor pleca din trei locaţii din oraş, iar pe traseul stabilit va putea circula şi transportul privat. Autorităţile le-au cerut şoferilor să folosească la maximum tot spaţiul pe care îl au în vehicule. Deplasarea în afara traseului stabilit este strict interzisă.

Evacuarea civililor din orașele ucrainene Mariupol și Volnovakha ar trebui să înceapă la ora locală 11.00, dar „în prezent lucrăm la detalii”, a declarat șeful administrației militare regionale Donețk a guvernului ucrainean, Pavlo Kirilenko, pe contul său oficial de Twitter.

Oficialii ruși au precizat că țara își va întrerupe bombardamentele în aceste orașe între orele 9.00 și 16.00, ora locală (2.00 și 9.00, ora Europei Centrale), sâmbătă. Kirilenko a precizat că „va fi posibil să se plece cu transportul personal” în timpul pauzei, adăugând „o solicitare uriașă către toți șoferii care părăsesc orașul pentru a facilita evacuarea civililor„.

„Luați oameni cu voi, umpleți transportul cât mai mult posibil. Este strict interzis să vă abateți de la traseul coridorului umanitar. Vor exista mai multe etape de evacuare pe parcursul mai multor zile, astfel încât toți cei care doresc să plece să o poată face”, a declarat el.

„Prin urmare, îi rog pe toți să aibă încredere doar în informațiile oficiale postate pe această pagină oficială sau în informațiile care oferă un link direct către aceasta„, a mai spus el. „Este o chestiune de siguranță umană! De îndată ce vor apărea noi informații, vă voi anunța imediat.

The post Rușii încetează focul pentru evacuarea civililor din Mariupol și Volnovakha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code