Flux-stiri

S-a dat decizia în Dosarul „Colectiv”. Pedepsele cu închisoarea, reduse la jumătate

Lumnari stau aprinse in memoria celor 65 de persoane care si-au pierdut viata in incendiul din clubul Colectiv, in Bucuresti, sambata, 30 octombrie 2021. In urma incendiului din clubul Colectiv, tragedie de la care se implinesc 6 ani, au murit 65 de persoane. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTOLumnari stau aprinse in memoria celor 65 de persoane care si-au pierdut viata in incendiul din clubul Colectiv, in Bucuresti, sambata, 30 octombrie 2021. In urma incendiului din clubul Colectiv, tragedie de la care se implinesc 6 ani, au murit 65 de persoane. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  • Sa dat decizia nr 566/ 2022 in dosarul „COLECTIV”. Decizia este definitivă astfel că după predare și derularea procedurilor acesta va fi încarcerat în penitenciar unde va executa pedeapsa primită.
  • Fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare.
  • Decizia este definitivă astfel că după predare și derularea procedurilor acesta va fi încarcerat în penitenciar unde va executa pedeapsa primită.

Sa dat decizia nr 566/ 2022 in dosarul „COLECTIV”. Fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA și care a condus către cea mai mare tragedie postdecembristă.

Instanța se afla la a cincea amânare de pronunțare asupra apelurilor a căror dezbatere finală a avut loc în luna decembrie 2021. De atunci instanța a amânat succesiv pentru a redacta motivarea dar și pentru a primi documente de la sutele de părți civile din dosar.

Decizia este definitivă astfel că după predare și derularea procedurilor acesta va fi încarcerat în penitenciar unde va executa pedeapsa primită.

  • Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani închisoare în dosarul Colectiv;
  • Anastasescu George Alin a fost condamnat la 11 ani și 8 luni închisoare.
  • Mincu Costin a fost condamnat la 8 ani închisoare.
  • Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare.

5 ani de procese, 4 amânări

După mai mult de 5 ani de procese, supraviețuitorii și rudele victimelor din clubul bucureștean Colectiv au așteptat, joi, sentințele finale.

Localul a fost mistuit de flăcări în toamna anului 2015.

64 de tineri au murit în urma dezastrului. Alți 150 au rămas mutilați pe viață.

Magistrații Curții de Apel București au încheiat dezbaterile în decembrie, dar au amânat de 4 ori pronunțarea pedepselor, invocând „complexitatea deosebită a cauzei”.

În prima instanță, primarul Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Recet, edilul a fost împiedicat să plece din țară de procurorii anticorupție, fiind întors din drum de la aeroport, pentru a fi audiat într-un nou dosar, în care este acuzat că a favorizat o firmă de salubritate.

La momentul tragediei, Cristian Popescu Piedone era primar al sectorului 4. Ulterior, a fost ales la conducerea Primăriei Sectorului 5.

În dosarul Colectiv, pedepse cu închisoarea au primit, de asemenea, patronii clubului și pompierii care au închis ochii la nereguli descoperite la un control efectuat înainte de incendiu.

The post S-a dat decizia în Dosarul „Colectiv”. Pedepsele cu închisoarea, reduse la jumătate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code