Flux-stiri

S-a infectat la mare după ce și-a făcut vaccinul. Experiența unei tinere din Satu Mare

  • O tânără din Satu Mare, entuziastă că se va duce la mare, a povestit cum acest vis frumos s-a transformat într-un coșmar.
  • S-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 fără să își dea seama.
  • Bianca dezvăluie motivul pentru care a făcut publică povestea ei.
  • Partenerul meu cu care am dormit în aceeași cameră 4 nopți nu a ieșit pozitiv.

O tânără din Satu Mare, Bianca, povestește experiența trăită când a lăsat garda jos, după ce s-a vaccinat şi a plecat la mare. Ea s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 fără să își dea seama, simptomele au fost minime și nu a infectat niciun apropiat.

Bianca dezvăluie motivul pentru care a făcut publică povestea ei, pe pagina de Facebook RoVaccinare: „Dacă povestea mea motivează 5 oameni să se vaccineze, am câștigat”, spune tânăra.

„La prima doză a avut simptome de răceală și oboseală”

Bianca spune că din martie 2020 lucrează de acasă şi se simte foarte recunoscătoare pentru că poate să facă asta. În toată această perioadă de pandemie a fost foarte atentă, nu s-a întâlnit cu oameni, iar când a venit momentul, s-a vaccinat cu AstraZeneca. La prima doză a avut simptome de răceală şi oboseală o zi şi jumătate, iar la a doua doză nu a avut niciun simptom.

„Eu cred că nu sunt mai presus de medici sau de cercetători. Nu cred în chipuri sau că vrea cineva să ne extermine cu vaccinul ăsta. Cred că trebuie să ne vaccinăm ca să putem să supraviețuim şi omenirea să poată să meargă mai departe”, spune Bianca.

După a doua doză a început să lase garda jos. A început să iasă la terase, s-a văzut cu prieteni.

„Am lăsat garda jos puțin, am fost la un botez, la o petrecere şi în cele din urmă am zis să mergem la mare, la noi la mare, acum în august. Toate bune şi frumoase până în a treia zi, când mi s-a înfundat o nară, apoi două nopți la rând m-a trezit o tuse seacă, dar am tușit de 5 ori şi apoi m-am pus la somn. Înainte de repriza cu tusea, am fost şi am alergat pe plajă 6 km. Mă gândeam că din cauza aerului condiționat, brizei mării, alergării, sigur de acolo a fost tusea. Partenerul meu nu avea nimic. Şi el este vaccinat cu schemă completă. A mai venit după două zile un grup de prieteni, şi ei vaccinați, dar cazați în altă parte. Într-una din seri, le-am gătit şi o salată de vinete dar având nasul un pic înfundat, am zis să îmi pun masca. Am mâncat toţi la aceeași masă. Am stat în apartament 3 ore toți 6, am povestit şi mâncat împreună. Trebuia să mai vină o familie cu doi copii la mare, în următoarea zi, şi am zis că e bine să îmi fac un test rapid singură, ca să pot să stau liniștită pentru câteva zile, că atât era sejurul”, povestește Bianca.

Testul rapid s-a pozitivat instantaneu

Bianca a căutat o clinică să-şi facă un test oficial şi a plecat spre Constanţa. Cei de la clinică i-au făcut două teste diferite şi ambele au ieşit pozitive.

„Ne-am anunțat prietenii că am ieșit pozitivă şi am plecat imediat spre casă pentru că nu voiam să infectez pe nimeni. S-au testat toţi atunci, dar şi după câteva zile şi nimeni nu a ieşit pozitiv. Partenerul meu cu care am dormit în aceeași cameră 4 nopţi nu a ieşit pozitiv şi nu a avut simptome. S-a testat şi el după o săptămână şi a ieșit tot negativ. Într-adevăr, pe tot drumul spre casă am purtat măști, ne-am oprit să aerisim în mașină de mai multe ori. Când am ajuns acasă, am avut circuite separate pe toată perioada de carantinare la domiciliu”, explică tânăra din Satu Mare.

Bianca a avut simptome ușoare: nas înfundat, tuse seacă în două seri, câte o repriză de tuse, fără gust şi miros, şi o durere de cap pentru o zi. „Sincer, o răceală foarte ușoară”, spune ea.

Bianca a postat şi o concluzie; „Nu am dat virusul prietenilor pentru care am gătit, nici partenerului meu. Probabil că nu am fost contagioasă. Am avut simptome foarte ușoare, am trecut foarte uşor peste infecția cu COVID-19. Nici măcar concediu medical nu am fost nevoită să-mi iau pentru că oricum lucram de acasă. M-am hotărât să-mi spun povestea după ce am aflat că un jandarm, de aceeași vârstă cu mine, 35 de ani, s-a stins după ce s-a infectat cu COVID-19, fără probleme de sănătate, cu doi copii mici, iar soția era şi ea internată în spital, însă în stare stabilă. Din câte am înțelese, nu erau vaccinați. Concluzie: Get that freaking vaccin! Îţi poate salva viața!”, spune Bianca.

The post S-a infectat la mare după ce și-a făcut vaccinul. Experiența unei tinere din Satu Mare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code