Flux-stiri

Să cumpăr acum locuință sau să mai aștept? Prețurile locuințelor cresc în toată Europa

  • Prețurile caselor din UE au crescut cu 10,5% față de acum un an.
  • Din 2010 până azi casele din UE s-au scumpit cu 45%.
  • Doar casele din Grecia, Italia și Cipru sunt mai ieftine față de 2010.

„Dar ce-ar fi dacă imi vad apartamentul si imi cumpăr casă în Grecia sau Italia?” – e intrebarea pe care si-o pun tot mai mulți români.

Momentan sunt motivați de vacanță, dar poate fi un business. Casele din Grecia, Italia și Cipru sunt singurele care s-au ieftinit din 2010 încoace. Uniunea Europeană a făcut public raportul cu prețurile la case și chirii după primul trimestru din 2022.

Una din concluzii este că, în medie, casele s-au scumpit cu 10.5% față de anul trecut, comparativ cu doar 1,4% – chiriile. Comparativ cu 2010 – anul de după ultima mare criză, prețurile caselor au crescut cu 45%, iar chiriile cu 17%.

Cel mai mult s-au scumpit casele din Estonia, Ungaria și Luxemburg, iar la ieftiniri, Grecia e cap de serie. Cu banii de care în 2010 cumpărai 3 case, acum cumperi 4.

The post Să cumpăr acum locuință sau să mai aștept? Prețurile locuințelor cresc în toată Europa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code