Flux-stiri

Simulare periculoasă la televiziunea rusă: 202 secunde pentru a incinera Londra cu o bombă atomică

  • Putin a spus că rachetele hipersonice ale Moscovei au capacitatea de a depăşi orice sistem de apărare din lume.
  • Cuvintele rostite pe Canalul 1 apar în vreme ce Rusia continuă să susţină că nu are intenţia de a căuta o confruntare nucleară cu Occidentul.
  • Analiştii occidentali văd un pericol tot mai mare în naraţiunea războiului.

Un post rusesc a arătat o simulare a forţei de distrugere pe care o au armelor atomice asupra oraşelor europene, deşi Moscova reiterează că nu vrea un război nuclear, însă retorica o trădează. De la începutul conflictului, televiziunea rusă a jucat un rol decisiv în definirea a ceea ce ar trebui să ştie ruşii despre războiul aflat în desfăşurare în Ucraina.

De la început, a negat realitatea, definind masacre precum cel de la Bucea drept „ştiri false”. Acum, însă, televiziunea de stat îşi extinde rolul, iar analiştii occidentali văd un pericol tot mai mare în naraţiunea războiului.

În ultimele ore, de exemplu, o simulare înfricoşătoare a modului în care s-ar putea dezvolta un atac nuclear rusesc împotriva unor capitale europene – Londra, Berlin, Paris – a fost difuzată pe televizoarele ruseşti. Potrivit unor invitaţi ai unuia dintre principalele talk-show-uri ruseşti, „60 minute”, găzduit de Canalul 1, aceste oraşe ar fi pulverizate în 200 de secunde de la lansarea rachetelor de la baza Kaliningrad.

Aleksei Zhuravliov, preşedintele partidului naţionalist Rodina, a spus că „ar fi suficientă o rachetă Sarmat şi insulele britanice nu vor mai exista”. „Vorbesc serios”, a spus el, în timp ce un alt invitat a explicat că „şi Marea Britanie” are arme nucleare şi că „nimeni nu va supravieţui acestui război”.

Televiziunea rusă arată un grafic cu traiectoria ipotetică a rachetelor – care se pare că ar putea fi lansate din Kaliningrad, o enclavă rusească amplasată între Polonia, Lituania şi Marea Baltică – pentru Berlin („106 secunde” pentru impact), Paris („200 secunde”) şi Londra („202 secunde”).

Propoziţiile rostite de televiziunea rusă vin în vreme ce Rusia continuă să susţină că nu are intenţia de a căuta o confruntare nucleară cu Occidentul. Cu toate acestea, Vladimir Putin a fost, la 3 zile după începerea invaziei Ucrainei, cel care a ordonat ca sistemul de descurajare nucleară să fie pus în alertă.

Săptămâna trecută, Putin a spus că rachetele hipersonice ale Moscovei au capacitatea de a depăşi orice sistem de apărare din lume.

Submarinele noastre sunt capabile să lanseze peste 50 de rachete nucleare, ceea ce ar garanta distrugerea SUA şi a NATO”, a declarat Dmitri Kiseliov, deschizându-şi emisiunea de duminică, 28 martie, cu o întrebare retorică: „La ce bun ar fi o lume fără Rusia?”.

The post Simulare periculoasă la televiziunea rusă: 202 secunde pentru a incinera Londra cu o bombă atomică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code