Flux-stiri

Solul de pe Lună poate fi transformat în combustibil și în oxigen pentru navele spațiale

  • Solul lunar ar putea fi folosit pentru susținerea supraviețuirii rasei umane pe termen lung pe Lună.
  • Toate acesta au venit în urma cercetărilor efectuate cu ajutorul mostrelor pe care le-au colectat în timpul misiunii chineze Chang’e-5 din 2021.
  • Echipa respectivă a fost prima care a adus înapoi părți din solul proaspăt de pe Lună, în ultimele patru decenii.

Oamenii de știință au declarat că solul de pe Lună poate fi transformat în combustibil și în oxigen pentru a fi folosit de către navele spațiale, dar și de către oameni, potrivit Futurism.

O echipă de cercetători de la Universitatea Nanjing din China este responsabilă pentru afirmația conform căreia solul lunar ar putea fi folosit pentru susținerea supraviețuirii rasei umane pe termen lung pe Lună. Se pare că aceasta este o sursă importantă de oxigen și de combustibil.

Vineri, oamenii de știință au publicat cercetările pe care le-au făcut și rezultatele le care au ajuns în revista ”Joule”. Toate acesta au venit în urma cercetărilor efectuate cu ajutorul mostrelor pe care le-au colectat în timpul misiunii chineze Chang’e-5 din 2021.

Mostrele luate de pe Lună au fost cele mai bune din ultimii 40 de ani

Echipa respectivă a fost prima care a adus înapoi părți din solul proaspăt de pe Lună, în ultimele patru decenii, potrivit SciTechDaily. Echipa spune că pământul lunar ar putea facilita explorarea umană pe Lună și dincolo de ea, atâta timp cât dioxidul de carbon permite să fie convertit în alte resurse la scară largă.

Strategia noastră oferă un scenariu pentru un mediu de viață extraterestru sustenabil și accesibil. Dacă dorim să realizăm explorarea pe scară largă a lumii extraterestre, va trebui să ne gândim la modalități de a reduce sarcina utilă.

Acest lucru înseamnă să ne bazăm pe cât mai puține provizii de pe Pământ și să folosim, în schimb, resurse extraterestre”, a spus Yingfang Yao, cercetător în domeniul materialelor de la Universitatea Nanjing din China și autor principal al raportului, conform The Independent.

The post Solul de pe Lună poate fi transformat în combustibil și în oxigen pentru navele spațiale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code