Flux-stiri

Sprijin financiar din partea Comisiei Europene pentru operatorii aeroportuari din România

  • Aceștia vor fi ajutați cu suma de 51,5 milioane de lei.
  • Banii vor fi trimiși prin subvenții directe către operatori.
  • Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 10,3 milioane de euro pentru sprijinirea operatorilor aeroportuari în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană va sprijini operatorii aeroportuari afectaţi de pandemie sdin România cu suma de 51,5 milioane lei. Schema de ajutor a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat, anunţă reprezentanţii instituţiei. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe.

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 şi 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 şi decembrie 2021.

„Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale beneficiarilor şi să îi ajute să îşi continue activităţile în timpul pandemiei şi după aceasta. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane EUR per beneficiar şi se va acorda până la 30 iunie 2022. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, au explicat reprezentanţii CE.

The post Sprijin financiar din partea Comisiei Europene pentru operatorii aeroportuari din România appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code