Flux-stiri

Studiu: Cât timp rămân în organismul bebelușului anticorpii din laptele matern. Cel mai bun vaccin pentru femeile însărcinate

copil alăptat la sânul mamei.copil alăptat la sânul mamei.

  • Cercetătorii au prelevat probe de lapte matern de la 75 de femei care s-au recuperat după infectarea cu Covid-19.
  • S-a constatat că 88% din probele recoltate conțin anticorpi capabili să neutralizeze Sars-CoV-2. 
  • Anticorpii din laptele matern rămân în organism până la 10 luni după infectare.

Femeile care alăptează și care au fost infectate cu Covid-19 continuă să secrete anticorpi neutralizatori de virus în laptele lor timp de până la 10 luni, sugerează datele. Pe lângă rolul important pe care îl poate juca alăptarea în protejarea sugarilor de boală, cercetătorii consideră că astfel de anticorpi ar putea fi utilizați pentru a trata persoanele cu Covid-19 sever, împiedicând ca starea lor să se înrăutățească.

Deși copiii mici sunt mai puțin expuși riscului de a dezvolta o formă severă de Covid-19, în comparație cu persoanele în vârstă sau cei cu afecțiuni de sănătate subiacente, aproximativ unul din 10 sugari cu vârsta sub un an va necesita îngrijiri medicale semnificative dacă se infectează.

„Aceasta este populația care alăptează, deci, știind dacă există anticorpi în lapte, cât timp vor proteja după ce vor fi infectați sau ce vaccin îi va oferi copilului tău cea mai bună protecție, este o informație foarte importantă și va fi relevantă pentru o lungă perioadă de timp”, a spus dr. Rebecca Powell la spitalul Mount Sinai din New York, care a condus cercetarea.

Anticorpii din laptele matern sunt oarecum diferiți de anticorpii imunoglobulinei G (IgG) care predomină în sânge și sunt declanșați de vaccinare – deși unii dintre aceștia sunt, de asemenea, secretați de laptele matern. Anticorpul principal este imunoglobulina secretorie A (IgA), care se lipește de mucoasa tractului respirator și intestinal al bebelușilor, ajutând la blocarea pătrunderii virusurilor și bacteriilor în corpul lor.

Deși cercetătorii au detectat anterior anticorpi împotriva Sars-CoV-2 în laptele matern, nu era clar dacă pot neutraliza virusul sau cât timp femeile continuă să îi producă după ce se confruntă cu coronavirus.

Pentru a investiga, Powell și colegii au prelevat probe de lapte matern de la 75 de femei care s-au vindecat de Covid-19 și au constatat că 88% conțin anticorpi IgA. În majoritatea cazurilor, acestea au fost capabile să neutralizeze Sars-CoV-2, ceea ce înseamnă că ar putea bloca infecția.

Alte cercetări au relevat faptul că femeile au continuat să secrete acești anticorpi timp de până la 10 luni. „Înseamnă că, dacă veți continua să alăptați, continuați să secretați acești anticorpi în laptele dumneavoastră”, a spus Powell, care a prezentat rezultatele la Simpozionul Global privind alăptarea și alăptarea pe 21 septembrie.

Care este cel mai bun vaccin pentru femeile însărcinate

Ea crede că anticorpii IgA extrași din laptele matern ar putea fi, de asemenea, benefici pentru adulții cu Covid-19 sever. „Ar putea fi o terapie incredibilă, deoarece IgA secretor este menit să se afle în aceste zone mucoase, cum ar fi căptușeala tractului respirator și supraviețuiește și funcționează foarte bine acolo”, a mai adăugat Powell. „Vă puteți imagina dacă a fost folosit într-un tratament de tip nebulizator, ar putea fi foarte eficient în acea perioadă de timp în care persoana s-a îmbolnăvit destul de mult, dar încă nu se află în momentul admiterii la terapie intensivă.”

Echipa ei a mai investigat și transferul de anticorpi specifici coronavirusului în laptele matern la 50 de femei după vaccinare fie cu Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson (J&J).

Toate femeile injectate cu vaccinul Moderna și 87% dintre cele care au primit vaccinul Pfizer aveau anticorpi IgG specifici coronavirusului în lapte, în timp ce 71% și respectiv 51% aveau anticorpi IgA specifici virusului. Pentru vaccinul J&J, doar 38% dintre femei aveau anticorpi IgG și 23% aveau anticorpi IgA împotriva coronavirusului în laptele lor.

Powell a spus: „Știm că nivelul anticorpilor produși de vaccinurile ARN este extrem de ridicat în comparație cu alte vaccinuri. Nu aveți neapărat nevoie de atât de mulți anticorpi pentru a vă proteja de infecție, dar efectul laptelui depinde de faptul că există o mulțime de anticorpi în sânge care se transferă în lapte. Deoarece există un nivel mai scăzut stimulat de vaccinul J&J (vaccin cu vector viral), probabil de aceea există niveluri foarte scăzute în lapte.”

Echipa investighează acum răspunsul anticorpilor din laptele matern declanșat de vaccinul AstraZeneca.

The post Studiu: Cât timp rămân în organismul bebelușului anticorpii din laptele matern. Cel mai bun vaccin pentru femeile însărcinate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code