Flux-stiri

Premierul Ciucă anunță măsurile de protecție în contextul creșterilor de prețuri la energie

Nicolae CiucăNicolae Ciucă

  • Premierul României, Nicolae Ciucă a anunțat măsuri menite să combată creșterea prețurilor la energie, care vor fi aplicate în perioada următoare.
  • La electricitate, clienţii casnici vor avea un tarif social de 0,68 lei pe kilowatt, cu TVA inclus, pentru gospodăriile cu consum lunar de până la 100 de kW.
  • Măsurile se vor aplica timp de un an de zile și au un imact total de 14,5 miliarde lei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi, după reuniunea Comitetului interministerial în domeniul energiei, măsuri menite să combată creșterea prețurilor la energie, care vor fi aplicate în următoarea perioadă de un an.

La electricitate, clienţii casnici vor avea un tarif social de 0,68 lei pe kilowatt, cu TVA inclus, pentru gospodăriile cu consum lunar de până la 100 de kW. În respectiva situație se află peste patru milioane de gospodării care se încadrează la acest tip de consum. Patru milioane de gospodării care au un consum lunar între 100 şi 300 de kW vor avea un tarif de 0,8 lei pe kilowatt cu TVA inclus.

Impactul acestui pachet de sprijin este estimat la 3,62 miliarde de lei.

IMM-urile, instituțiile publice, spitalele și școlile vor beneficia de un tarif unic de 1 leu/kW, măsură cu un impact de 5,54 miliarde lei.

Marii consumatori vor avea o schemă de ajutor de stat care le va reduce costurile cu 20%.

Pentru gazele naturale, clienții casnici cu consum pana la 1200 mc vor avea un tarif de 0,21 lei/kW, iar clienții noncasnici de 0,37 lei/kW.

Măsurile se vor aplica timp de un an de zile și au un imact total de 14,5 miliarde lei.

Activitatea de trading de energie va fi impozitată suplimentar, rata profitului pentru furnizori va fi de cel mult 5%, iar certificatele verzi vor fi suspendate până la finele anului, a mai anunțat premierul.

The post Premierul Ciucă anunță măsurile de protecție în contextul creșterilor de prețuri la energie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code