Flux-stiri

STUDIU: Câte tipuri de măști sunt neconforme și contrafăcute

Mască de protecțieMască de protecție

  • 274 tipuri de măști sunt neconforme.
  • Mai mult de 85% din aceste măști sunt făcute în China.

InfoCons anunţă că a făcut un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european cu privire la numericul măştilor de protecţie neconforme. Conform datelor colectate, sunt 274 tipuri de măşti neconforme, raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.

23.72% din alerte au fost emise de Belgia, 18.24% de Germania şi 10.21% de către România. Peste 85% din măştile neconforme vin din China şi aproape 4% din Turcia.

Totodată, 38.32% din măştile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute, 1.09% nu sunt contrafăcute, iar pentru 60.58% nu s-a identificat încă dacă sunt sau nu contrafăcute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea. Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstraţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie”, spune Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

The post STUDIU: Câte tipuri de măști sunt neconforme și contrafăcute appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code