Flux-stiri

Studiu. Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât câștigi mai mulți bani

  • Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât banii par să-ți influențeze mai mult nivelul de satisfacție.
  • În cadrul unui studiu s-a evidențiat relația dintre abilitățile matematice, venitul și satisfacția în viața de zi cu zi.
  • În medie, cu cât o persoană era mai bună la matematică, cu atât câștiga mai mulți bani.

Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât banii par să-ți influențeze mai mult nivelul de satisfacție. În cadrul studiului „Understanding America”, efectuat de Universitațea din California de Sud, s-a evidențiat relația dintre abilitățile matematice, venitul și satisfacția în viața de zi cu zi, folosind sondaje trimise la 5.748 de americani.

Componentele studiului

Studiul a inclus două întrebări și un test relevant pentru cercetare. Prima întrebare s-a concentrat pe venitul anual al gospodăriei participanților. Cea de a doua întrebare le-a cerut respondenților să evalueze cât de mulțumiți sunt de viața lor, pe o scară de la 0 la 10.

La final, participanții au răspuns la opt întrebări de matematică cu dificultate variabilă, pentru a avea o idee despre abilitățile lor matematice. De exemplu, una dintre întrebările cu o dificultate medie a fost: „Jerry a primit atât a 15-a cea mai mare, cât și a 15-a cea mai mică notă din clasă. Câți elevi sunt în clasă?”, răspunsul corect este 29 de elevi.

Rezultatul studiului a evidențiat că, în medie, cu cât o persoană era mai bună la matematică, cu atât câștiga mai mulți bani. Pentru fiecare răspuns corect în plus la testul de matematică cu opt întrebări, oamenii au raportat în medie cu 4.062 de dolari mai mult la venitul anual.

De unde vine nefericirea celor buni la matematică

Cu toate că pesoanele bune la matematică au un venit mai mare, cercetările anterioare au arătat că relația dintre venit și satisfacție nu este atât de simplă. Se pare că gradul de satisfacție în legătură cu venitul depinde adesea de modul în care individul se situează în relația cu alte persoane sau se compară cu acestea.

The post Studiu. Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât câștigi mai mulți bani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code