Flux-stiri

STUDIU. Și bărbații au un ceas biologic, fertilitatea scade după vârsta de 50 de ani

Cercetarea ar putea ajuta la modelarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă prin fertilizare în vitro.Cercetarea ar putea ajuta la modelarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă prin fertilizare în vitro.

  • Ceasul biologic” masculin poate afecta şansele de naştere mai mult decât se credea.
  • Studiul a arătat cum influenţa vârstei paterne asupra ratelor de naştere  ar putea juca un rol mai vital decât se credea anterior.
  • Studiul clinic retrospectiv se bazează pe date anonimizate de la autoritatea de reglementare a fertilităţii din Marea Britanie.

Cercetarea ar putea ajuta la modelarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă prin fertilizare în vitro.

Primul lucru care i se va spune unei femei care caută să rămână însărcinată prin tratament de fertilitate este, fără îndoială, impactul pe care îl va avea vârsta ei asupra şanselor de a avea o sarcină de succes.

Dar acum, un studiu a arătat cum influenţa vârstei paterne asupra ratelor de naştere  ar putea juca un rol mai vital decât se credea anterior.

S-a constatat că pentru femeile sub 35 de ani sau peste 40 de ani, vârsta partenerului lor de sex masculin nu a avut nicio diferenţă în şansele lor de a da naştere. Dar pentru femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, a existat o „scădere semnificativă” a ratei natalităţii dacă partenerul de sex masculin avea 40 de ani.

Rezultatele contestă ipotezele larg răspândite conform cărora vârsta maternă ar trebui să fie întotdeauna principalul aspect şi ar putea ajuta la formarea educaţiei şi a mesajelor privind fertilitatea pentru cuplurile care încearcă să conceapă.

Tendința de a aștepta pentru a avea copii este îngrijorătoare

Descoperirile se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care arată că fertilitatea este, de asemenea, o problemă de sex masculin, a spus Kate Brian, manager de operaţiuni la Fertility Network UK.

Conştientizarea noastră din ce în ce mai mare cu privire la influenţa fertilităţii masculine evidenţiază necesitatea de a asigura educaţia pentru fertilitate atât pentru copiii de vârstă şcolară, cât şi pentru cuplurile care planifică o familie”.

Profesorul Geeta Nargund, unul dintre cei patru autori care au contribuit la studiu, a spus: „De prea mult timp povara a fost asupra femeilor, iar contribuţia bărbatului la riscurile pe termen scurt şi lung la urmaşii asociate cu vârsta paternă înaintată a fost în mare măsură ignorate”.

Studiul clinic retrospectiv se bazează pe date anonimizate de la autoritatea de reglementare a fertilităţii din Marea Britanie, Autoritatea pentru Fertilizare şi Embriologie Umană. Acesta a analizat interacţiunea vârstei materne şi paterne în 18.825 de cicluri FIV şi ICSI (unde spermatozoizii sunt injectaţi direct în ovul pentru a ajuta la fertilizare) după un singur transfer de embrion proaspăt.

The post STUDIU. Și bărbații au un ceas biologic, fertilitatea scade după vârsta de 50 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code