Flux-stiri

STUDIU. Smartphone-urile și ceasurile „inteligente” pot duce la Alzheimer

smartphonesmartphone

  • Oamenii de știință au reușit să stabilească o legătură între Alzheimer și câmpurile electromagnetice pulsate create de gadgeturile moderne. 
  • Astăzi, conform Organizației Mondiale a Sănătății, există 55 de milioane de oameni în lume cu simptome de demență.
  • În următorii 10 ani, potrivit medicilor, această cifră va crește la 78 de milioane. Până în 2050, va ajunge la 139 de milioane. Și acestea nu sunt date finale. 

Oamenii de știință au reușit să stabilească o legătură între Alzheimer și câmpurile electromagnetice pulsate create de gadgeturile moderne. 

Astăzi, conform Organizației Mondiale a Sănătății, există 55 de milioane de oameni în lume cu simptome de demență.

În prezent, nu este complet clar de ce apare demența. Până acum, versiunea principală este datorită excesului de calciu din interiorul celulelor. Acesta este ceea ce declanșează mecanismul care provoacă pierderea memoriei, explică oamenii de știință. Ei adaugă că acidul glutamic presupus util se transformă într-o otravă din cauza nivelului crescut de calciu intracelular.

Unul dintre motivele nivelului crescut de calciu din interiorul celulelor, indică smartphone-urile și alte gadget-uri cu o rețea de internet instalată, deoarece generează câmpuri electromagnetice, care la rândul lor activează canalele de calciu. 

Câmpurile electromagnetice generate electronic și cele cu o conexiune wireless (telefoane mobile, smartphone-uri, brățări și ceasuri inteligente, navigatoare auto) sunt asociate cu o creștere a calciului intracelular”, a spus prof. Pal. 

De ani de zile studiază câmpurile electromagnetice: „Câmpurile electromagnetice de intensitate scăzută provoacă neurodegenerare, inclusiv Boala Alzheimer”, se arată într-un studiu publicat într-un jurnal medical popular. Prof. Martin Pal este convins că, câmpurile electromagnetice sunt o cauză majoră a bolii Alzheimer. 

Un total de 18 rezultate diferite ale testelor sunt dovezi convingătoare în acest sens”, a spus el. De asemenea, este îngrijorător faptul că wireless cu lățime de bandă mare poate provoca un debut foarte timpuriu al demenței la oameni. 

Trebuie să așteptăm concluziile finale ale cercetătorilor, iar până atunci oamenii de știință vă recomandă în continuare să minimizați timpul petrecut folosind smartphone-uri și alte gadget-uri care sunt incluse în rețea.

The post STUDIU. Smartphone-urile și ceasurile „inteligente” pot duce la Alzheimer appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code