Flux-stiri

SUA, Marea Britanie și Australia au decis să dezvolte arme hipersonice

  • Statele Unite, Marea Britanie și Australia vor colabora și vor dezvolta arme „hipersonice și contra-hipersonice avansate”.
  • Japonia a fost și ea invitată în tot acest proces, acest lucru venind pe fondul invaziei ruse.
  • Alianța AUKUS a fost formată în septembrie 2021. Aceasta este văzută ca o încercare trilaterală de a lupta împotriva puterii militare tot mai puternice exercitată de China.

SUA, Marea Britanie și Australia vor colabora și vor dezvolta arme „hipersonice și contra-hipersonice avansate”. Acest lucru se va desfășura în cadrul pactului lor trilateral de securitate AUKUS. În tot acest timp, China și Rusia continuă să lucreze la propriile programe hipersonice.

Japonia a fost și ea invitată în tot acest proces, acest lucru venind pe fondul invaziei declanșate de Rusia. Războiul care a început de aproximativ o lună și jumătate a stârnit îngrijorarea pe continentul asiatic în ceea ce privește mediul de securitate din acea regiune, conform The Japan Times.

Alianța AUKUS a fost formată în septembrie 2021. Aceasta este văzută ca o încercare trilaterală de a lupta împotriva puterii militare tot mai puternice exercitată de China în regiune, dar și dincolo de aceasta. Mai mult decât atât, până în prezent, s-a concentrat asupra submarinelor nucleare.

Liderii alianței SUA, Marea Britanie și Australia condamnă invazia începută de Rusia

„Având în vedere invazia nejustificată și ilegală a Rusiei în Ucraina, ne-am reiterat angajamentul nostru de neclintit față de un sistem internațional care respectă drepturile omului, statul de drept și soluționarea pașnică a disputelor fără coerciție.

Pe măsură ce activitatea noastră progresează în ceea ce privește aceste și alte capacități critice de apărare și de securitate, vom căuta oportunități de a implica aliați și parteneri apropiați”, au spus liderii AUKUS.

„În urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, regiunea Indo-Pacific are nevoie de consolidarea în continuare a cooperării în materie de securitate între aliați și țările care gândesc la fel, iar Japonia salută (anunțul AUKUS) ca fiind un răspuns oportun”, a mărturisit secretarul-șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, în cadrul unei conferințe de presă.

The post SUA, Marea Britanie și Australia au decis să dezvolte arme hipersonice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code