Flux-stiri

SUA şi-a redeschis Ambasada la Kiev. Secretar de stat american: „un pas important”

  • SUA și-a redeschis, astăzi, Ambasada la Kiev, închisă de la jumătatea lunii februarie.
  • În ultimele săptămâni, numeroase ţări occidentale şi-au redeschis ambasadele la Kiev, în contextul în care operaţiunile militare ruse se concentrează în estul şi sudul Ucrainei.
  • Blinken spune că a reflectat asupra angajamentului SUA față de guvernul și poporul ucrainean, chiar și atunci când ambasada a fost închisă.

Statele Unite şi-au redeschis, miercuri, Ambasada la Kiev, care era închisă de la jumătatea lunii februarie, în contextul invaziei militare ruse, anunţă secretarul de Stat american, Antony Blinken.

„Astăzi, reluăm oficial operaţiunile la Ambasada SUA din Kiev. Poporul ucrainean, prin ajutorul nostru în materie de securitate, a apărat patria în faţa invaziei iresponsabile a Rusiei şi în acest context, drapelul SUA flutură din nou la sediul Ambasadei”, a afirmat Antony Blinken, citat de cotidianul Le Figaro.

În ultimele săptămâni, numeroase ţări occidentale şi-au redeschis ambasadele la Kiev, în contextul în care operaţiunile militare ruse se concentrează în estul şi sudul Ucrainei.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a numit redeschiderea ambasadei americane din Kiev un „pas important”.

Blinken spune că a reflectat asupra angajamentului SUA față de guvernul și poporul ucrainean, chiar și atunci când ambasada a fost închisă.

„În urmă cu trei luni, am coborât steagul nostru deasupra ambasadei SUA din Kiev, Ucraina, cu doar câteva zile înainte ca forțele rusești să se năpustească peste granița Ucrainei pentru a duce la îndeplinire războiul neprovocat și nejustificat al președintelui Putin. Atunci când am suspendat operațiunile ambasadei, am precizat clar: deși vom reloca personalul ambasadei SUA pentru siguranța și securitatea lor, acest lucru nu va împiedica în niciun fel angajamentul și sprijinul nostru față de poporul, guvernul și societatea civilă ucraineană, precum și față de aliații și partenerii noștri”, a declarat Blinken.

Blinken a menționat cum acesta a fost un obiectiv la care administrația Biden a început să lucreze în momentul în care diplomații au plecat.

„Am subliniat angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ne-am angajat să continuăm asistența noastră și am început să lucrăm pentru ziua în care ne vom putea întoarce la Kiev. Acum, acea zi a venit”, a adăugat el.

Blinken nu a precizat câți diplomați americani vor funcționa în cadrul ambasadei. El a precizat că există măsuri de siguranță suplimentare – cu „măsuri și protocoale de securitate îmbunătățite ale noastre” – pentru a-i menține în siguranță pe diplomații americani care se întorc.

„Ne-am angajat să ne confruntăm cu provocările viitoare. Războiul continuă. Forțele Rusiei provoacă moarte și distrugere pe teritoriul ucrainean în fiecare zi. Milioane de ucraineni sunt strămutați din casele lor și își plâng pierderea celor dragi. Cu tărie, ne reafirmăm angajamentul față de poporul și guvernul Ucrainei și așteptăm cu nerăbdare să ne îndeplinim misiunea de la Ambasada SUA din Kiev”, a declarat Blinken.

The post SUA şi-a redeschis Ambasada la Kiev. Secretar de stat american: „un pas important” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code